Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ροπαλιά… παραμονής

Σούπερ Λιγκ: Ροπαλιά… παραμονής

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/2/2017 19:29
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στην έδρα του Ηρακλή με γκολ οφσάιντ του Πρίγιοβιτς (19’), ωστόσο ο εφτάψυχος «Γηραιός» ισοφάρισε σε 1-1 με τον Μπαστακό (80’) και πήρε βαθμό-«χρυσάφι» στη μάχη για τη σωτηρία. Δεν δόθηκε πέναλτι στον «δικέφαλο του Βορρά», που συμπλήρωσε 20 χρόνια χωρίς νίκη στο Καυτανζόγλειο!

Την ευκαιρία να περάσει μόνος στην 2η θέση πέταξε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», με τον «Γηραιό» να παίρνει σπουδαίο βαθμό στη μάχη που δίνει για να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 14’ είχαν την πρώτη φάση του αγώνα με ανάποδο ψαλίδι του Περόνε, το οποίο πέρασε άουτ. Η πίεση ψηλά από τους παίκτες του «Γηραιού» δυσκόλευαν την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως χρειάστηκε μια φάση για να προηγηθεί. Στο 19’ ο Μάτος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Χουάντερσον να αποκρούει, όμως ο Πρίγιοβιτς –από θέση οφσάιντ- πήρε το ριμπάουντ και «έγραψε» το 1-0.

Δύο λεπτά μετά, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως ο Ενρίκε δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση βολής έπειτα από γύρισμα του Μπίσεσβαρ. Στη συνέχεια, οι δύο πρωταγωνιστές της φάσης, Μπίσεσβαρ και Ενρίκε, αποχώρησαν από το παιχνίδι (ο πρώτος για λόγους τακτικής, ο δεύτερος με τραυματισμό) με τους Πέλκα και Κάμπος να παίρνουν τις θέσεις τους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με παράπονα για τον ΠΑΟΚ, αφού ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι ου Αργυρόπουλου, εντός της περιοχής, με τον Γκράνα να δείχνει «παίζετε».

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με σουτ των Τσίμιροτ (48’) και Ουάρντα (54’) και τον Ηρακλή να απαντά με δύο μακρινά σουτ του Περόνε (49’, 53’). Ο ρυθμός του αγώνα όμως έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να είχαν φλύαρη κατοχή, αδυνατώντας να απειλήσουν με αξιώσεις για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 77' ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Μιχάλη Μπαστακό και ο νεαρός επιθετικός αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, καθώς τρία λεπτά μετά ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λεοζίνιο και κακή έξοδο του Γλύκου.

Μάλιστα στο 83’ ο Μπαστακός θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, όμως δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, το1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να σπάσει την αρνητική παράδοση που τον θέλει να μην φεύγει με νίκη στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.