Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Άφησε βαθμούς στο «Τερφ Μουρ» η Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Άφησε βαθμούς στο «Τερφ Μουρ» η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/2/2017 17:31
Η Τσέλσι προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Πέδρο όμως η μαχητική Μπέρνλι ισοφάρισε σε 1-1 με εξαιρετικό φάουλ του Μπρέιντι (24’) και δεν επέτρεψε στους «μπλε» να φύγουν με τη νίκη από το «Τέρφ Μουρ».

Την ευκαιρία να ξεφύγει με 12 βαθμούς από την 2η θέση έχασε η Τσέλσι. Οι «μπλε» έμειναν στο 1-1 με την Μπέρνλι στο «Τέρφ Μουρ» και πλέον βρίσκονται στο +10 από Άρσεναλ και Τότεναμ. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν πόσο δυνατοί είναι στην έδρα τους (έχουν συγκεντρώσει τους 29 από τους 30 βαθμούς που έχουν φέτος), μπλοκάροντας την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που περιορίστηκε σε φλύαρη υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Τσέλσι, αφού στο 7’ ο Μόουσες έκανε τη σέντρα για τον Πέδρο και ο Ισπανός δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να «γράψει» το 1-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους «μπλε», με την Μπέρνλι να κερδίζει μέτρα και να φτάνει στην ισοφάριση στο 24ο λεπτό, χάρη σε εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρέιντι.

Οι γηπεδούχοι έκλειναν σωστά τους χώρους, δεν επέτρεπαν στην Τσέλσι να γίνει απειλητική και στο 36’ θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, όμως ο Κουρτουά νίκησε σε τετ-α-τετ τον Λότον, κρατώντας το 1-1. Ο Βέλγος πορτιέρο δήλωσε ξανά «παρών» στο ξεκίνημα της επανάληψης (47’), νικώντας σε τετ-α-τετ τον Γκρέι έπειτα από αντεπίθεση της Μπέρνλι. Αυτή ήταν η τελευταία φάση για την ομάδα του Ντάις, καθώς η Τσέλσι πήρε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να δημιουργεί φάσεις.

Οι μεσοεπιθετικοί των «μπλε» βρίσκονταν σε κακή ημέρα, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Μπέρνλι, που ήταν άψογη στο τακτικό κομμάτι. Δύο άστοχα σουτ των Αθπιλικουέτα (61’) και Πέδρο (85’) ήταν οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις για την Τσέλσι, με τον Ντιέγκο Κόστα να ήταν καλά κλεισμένος. Η είσοδος των Φάμπρεγκας, Γουίλιαν και Μπατσουαγί δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα και το τελικό 1-1 επέτρεψε στην Τσέλσι να φτάσει τους 60 βαθμούς, δέκα περισσότερους από Άρσεναλ και Τότεναμ και έντεκα από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, με την τελευταία να έχει παιχνίδι λιγότερο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.