Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Άλμα πρόκρισης για ΑΕΚ στη Λιβαδειά

Κύπελλο Ελλάδας: Άλμα πρόκρισης για ΑΕΚ στη Λιβαδειά

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/1/2017 16:56
Με γκολ του Μπακασέτα (70’) η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Με το ένα πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται η ΑΕΚ. Η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία και πλέον καλείται απλά να υπερασπιστεί του υπέρ της σκορ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 9ο λεπτό και μάλιστα διπλή. Ο Βάργκας πέρασε τον Μοσχονά όμως το πλασέ του σταμάτησε στον Μάγκα, εν συνεχεία γύρισε για τον Μπακασέτα, ο τελευταίος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βούρος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο ξεκίνημα, ωστόσο στο 19’ ο τραυματισμός του Ντίας ανάγκασε τον Χιμένεθ να ρίξει στο ματς τον Μάνταλο, αλλάζοντας το σύστημα από 3-5-2 σε 4-2-3-1. Η αλλαγή αποσυντόνισε στα επόμενα λεπτά την «Ένωση» και ο Λεβαδειακός είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 20’ το πλασέ του Σένκα μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Σουμπίνιο βρήκε στο δοκάρι.

Στο 27' ο Σουμπίνιο εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ από καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 44’ το μακρινό σουτ του Μαχαίρα κόντραρε και ανάγκασε τον Ανέστη σε σωτήρια επέμβαση. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, «αγγίζοντας» το 1-0 στο 51’ με πλασέ του Σουμπίνιο μέσα από την περιοχή το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει ωστόσο στην πρώτη της τελική στο δεύτερο μέρος κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο νεοεισελθόντας Μεληκιώτης βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Μπακασέτα, εκείνος πέρασε τον Μοσχονά και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ για την «Ένωση». Τρία λεπτά αργότερα ο Μεληκιώτης, έφτασε κοντά στο γκολ, επιχειρώντας σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μοσχονάς του είπε «όχι».

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να φέρει το σκορ στα ίσια, έχοντας καλή στιγμή στο 89’ με σουτ του Βασιλείου, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, αφού στο 90+3’ ο Ανέστης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μάγκα, κρατώντας το μηδέν για την «Ένωση».

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Μάγκας, Τριποτσέρης, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Σένκα (54' Μιλιάζες), Τόπι (70' Καλτσάς), Μεντί, Σουμπίνιο (58' Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19' Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (84' Μπακάκης), Βάργκας (65' Μεληκιώτης), Μπακασέτας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.