Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Πνίγηκε» στο Αγρίνιο η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: «Πνίγηκε» στο Αγρίνιο η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/1/2017 19:12
Με δύο γκολ του Μάκου (55’, 83’) ο Παναιτωλικός κέρδισε με ανατροπή (3-2) την ΑΕΚ στο Αγρίνιο και άφησε την «Ένωση» εκτός πεντάδας. Ο Μαρκόβσκι (12’ πεν.) το πρώτο γκολ, γύρισε προσωρινά το ματς με Αλμέιδα (22’) και Γαλανόπουλο (33’) η ομάδα του Μοράις, που αποχαιρετάει.

Με τίποτα δεν σηκώνει κεφάλι η ΑΕΚ… Η «Ένωση» ηττήθηκε με 3-2 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη από τις 10 Δεκεμβρίου. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στους 22 βαθμούς και βρίσκονται πλέον στο -3 από την 5η θέση. Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες, μία μέρα πριν αναλάβει ο Μάκης Χάβος, πήραν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών ηττών σ’ όλες τις διοργανώσεις.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος στο Αγρίνιο δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, αφού η μπάλα σε κάποια σημεία δεν κυλούσε καθόλου! Η ΑΕΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 7ο λεπτό με σουτ του Αλμέιδα, το οποίο έδιωξε ο Κυριακίδης, όμως τρία λεπτά μετά, ο Μπάρκας ανέτρεψε τον Μάρκος Πάουλο στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαρκόβσκι να «γράψει» το 1-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 22’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας, ο Αλμέιδα σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Κυριακίδη. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 33’ με τον Γαλανόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απομάκρυνση του Μύγα και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ρότσα από τον Μπάρκα, όμως είχε προηγηθεί φάουλ στον Γαλανόπουλο από τον Μύγα, που επίσης δεν δόθηκε. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε στην ΑΕΚ, με τον Κυριακίδη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Αλμέιδα (37’) από πλεονεκτική θέση.

Ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ με το… καλησπέρα (55’) στο δεύτερο μέρος, καθώς μετά από ωραία μπαλιά του Κούσα, ο Μάκος έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής και με εύστοχο πλασέ ισοφάρισε σε 2-2. Αμέσως μετά το γκολ ο Μοράις προχώρησε σε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Πέκχαρτ, Μπακασέτα (αντί των Βάργκας, Χριστοδουλόπουλου), γυρίζοντας και τη διάταξη σε 4-4-2.

Η ΑΕΚ δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις και στο 78’ ο Μαρκόβσκι σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2, αστοχώντας με διαγώνιο πλασέ από πλεονεκτική θέση. Ωστόσο, πέντε λεπτά μετά, ο Μπάρκας έκανε λάθος εκτίμηση ύστερα από γέμισμα στην περιοχή και ο Μάκος με πλασέ σε άδεια εστία ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον Παναιτωλικό. Η «Ένωση» δεν κατάφερε να απαντήσει και το τελικό 3-2 την αφήνει εκτός πεντάδας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.