Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Πήρε προβάδισμα η Μπιλμπάο, όλα ανοιχτά ενόψει «Καμπ Νου»

Κύπελλο Ισπανίας: Πήρε προβάδισμα η Μπιλμπάο, όλα ανοιχτά ενόψει «Καμπ Νου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/1/2017 00:10
Η Μπιλμπάο με δύο γκολ σε τρία λεπτά (25’ Αντούριθ, 28’ Γουίλιαμς) κέρδισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο «Σαν Μαμές» και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Με εννέα τελείωσε το ματς η ομάδα του Βαλβέρδε, μείωσαν με Μέσι (52’) οι Καταλανοί, που είχαν δύο δοκάρια και φωνάζουν για πέναλτι και αποβολή του Αντούριθ στο πρώτο μέρος.

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, η Μπιλμπάο κέρδισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στο «Σαν Μαμές» και πήρε ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου» όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου. Στα αξιοσημείωτα πως οι Βάσκοι έγιναν η πρώτη ομάδα –πλην της Ρεάλ- που νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο την τελευταία εξαετία.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, σημειώνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 25’ ύστερα από κλέψιμο του Σαν Χοσέ στη μεσαία γραμμή, ο Ραούλ Γκαρθία έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά κι ο Αντούριθ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0! Τρία λεπτά μετά, έπειτα από νέο κλέψιμο στο κέντρο, οι παίκτες της Μπιλμπάο συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο Γουίλιαμς με τρομερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το 2-0. Αυτό ήταν το 9ο γκολ που δέχτηκε ο Γερμανός γκολκίπερ σε παιχνίδι με αντίπαλο τη Μπιλμπάο, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα!

Στο 37’ ο Αντούριθ έριξε γροθιά στο λαιμό του Ουμτιτί αλλά γλίτωσε την κόκκινη κάρτα αφού ο διαιτητής δεν είδε την απαράδεκτη ενέργεια του Ισπανού επιθετικού. Η Μπαρτσελόνα πίεζε για ένα γκολ πριν το ημίχρονο και στο 44’ είχε δοκάρι με σουτ του Νεϊμάρ από πλάγια θέση. Μάλιστα στις καθυστερήσεις, ο Βραζιλιάνος ανατράπηκε καθαρά μέσα στην περιοχή απ' τον Ετσεΐτα, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» προκαλώντας την οργή των φιλοξενούμενων.

Ότι δεν κατάφερε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’) μειώνοντας σε 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι. Μάλιστα, αυτό ήταν το 30ό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ για τον Αργεντινό στην καριέρα του. Οι Καταλανοί συνέχιζαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 74’ η Μπιλμπάο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Ραούλ Γκαρθία. Την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Ιτουράσπε, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη στο 80’ για μαρκάρισμα πάνω στον Νεϊμάρ.

Ένα λεπτό νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα είχε «αγγίξει» το 2-2, με τον Σαν Χοσέ να κόβει σωτήρια τον Μέσι πριν αυτός εκτελέσει τον Ιραΐθοθ. Η Μπιλμπάο, παίζοντας με εννέα παίκτες, πάλευε με… νύχια και με δόντια για να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ, κάτι που τελικά κατάφερε, αφού στο 90+4’ το σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή κατέληξε στο δοκάρι!

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του «Καμπ Νου», εκεί όπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Ραούλ Γκαρθία και Ιτουράσπε και ίσως ούτε στον Αντούριθ, αφού ενδέχεται να τιμωρηθεί από την ισπανική ομοσπονδία μέσω της χρήσης βίντεο.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.