Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: Νεκροί οι παίκτες της Σαπεκοένσε!

Αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: Νεκροί οι παίκτες της Σαπεκοένσε!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/11/2016 13:08
Η βραζιλιάνικη ομάδα Σαπεκοένσε ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) στην Κολομβία, καθώς επιβίωσαν μόλις 5 από τους συνολικά 81 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που έπεσε κοντά στην πόλη Μεντεγίν...

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες των τελευταίων χρόνων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (29/11) στην Κολομβία. Μόλις 5 επιβάτες από τους συνολικά 81 επιβαίνοντες επιβίωσαν απ' το αεροπλάνο που μετέφερε την Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν, ενόψει του πρώτου τελικού του Κόπα Σουνταμερικάνα κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ.

Τρεις παίκτες της ομάδας, οι Ρουσέλ, Ντανίλο και Φόλμαν έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής. Όπως ανακοινώθηκε, το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο, έκανε στάση στο «Santa Cruz de la Sierra» της Βολιβίας και από εκεί απογειώθηκε με τελικό προορισμό την Κολομβία.

Αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: Νεκροί οι παίκτες της Σαπεκοένσε!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο έπεσε λόγω ηλεκτρικής βλάβης, με τον πιλότο να αδειάζει στον αέρα τα καύσιμα για να αποφύγει την έκρηξη. Όπως προκύπτει από πληροφορίες που μεταφέρουν τα σωστικά συνεργεία, δεν σημειώθηκε κάποια έκρηξη μετά την πτώση του αεροπλάνου.

Το σημείο της συντριβής είναι σε μια περιοχή με βουνά έξω από την πόλη, ενώ να τονιστεί πως οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν καθόλου καλές. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις πληροφορίες που προκύπτουν, ο πιλότος ζήτησε άδεια άμεσης προσγείωσης, ωστόσο, αμέσως μετά χάθηκα τα ίχνη του αεροσκάφους.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής: Ντανίλο, Φολμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.

Πέρα από τους παίκτες, σύμφωνα με το κολομβιανά Μέσα στο αεροπλάνο βρίσκονταν οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου. Μάλιστα, θα ήταν στο αεροπλάνο και ένας 23ος παίκτης της ομάδας -δεν κατονομάζεται-, ο οποίος όμως έμεινε εκτός.

Η ανακοίνωση της Σαπεκοένσε: «Μετά τις διάφορες ειδήσεις που φθάνουν από διαφορετικές δημοσιογραφικές πηγές σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε, το κλαμπ μέσω του αντιπροέδρου του, θα περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των κολομβιανών εναέριων αρχών και μετά θα προβεί σε επίσημη τοποθέτηση. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει τους αθλητές μας, διοικούντες μας, δημοσιογράφους μας και λοιπούς προσκεκλημένους της αποστολής».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.