Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σκύλος, ο… χειρότερος εχθρός του Τσικ Μπρόντι (video)

Σκύλος, ο… χειρότερος εχθρός του Τσικ Μπρόντι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/11/2018 14:32
Σαν σήμερα, στις 28 Νοεμβρίου του 1970, σημειώθηκε ένα από τα πιο αξιοπερίεργα περιστατικά στα αγγλικά γήπεδα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κόλτσεστερ με την Μπρέντφορντ ένα σκύλος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούεται με τον τερματοφύλακα, Τσικ Μπρόντι, προκαλώντας του κάταγμα στο γόνατο! Λίγους μήνες μετά ο Σκωτσέζος γκολκίπερ αναγκάζεται να βάλει άδοξο τέλος στην καριέρα του…

Όλοι οι ποδοσφαιριστές σε κάποιο σημείο της καριέρας τους θα έρθουν αντιμέτωποι με έναν τραυματισμό. Κι αν το 99% εξ’ αυτών οφείλονται σε κάποιο εγκληματικό τάκλιν, μια σύγκρουση μεταξύ δύο παικτών ή μια απότομη προσγείωση, ο τραυματισμός του Τσικ Μπρόντι συμπεριλαμβάνεται στο υπόλοιπο 1%, αφού αυτός που τον προκάλεσε ήταν ένας… σκύλος.

Ο Μπρόντι γενικά, δεν φημίζονταν για την καλοτυχία του στα γήπεδα. Σ’ ένα παιχνίδι με την Καρλάιλ το 1964 είχε χτυπήσει στο γόνατο από μια πέτρα που εκτοξεύθηκε απ’ την εξέδρα, ενώ τον επόμενο χρόνο, οπαδοί της Μίλγουολ πέταξαν δίπλα από την εστία του μια ψεύτικη χειροβομβίδα προκαλώντας μεγάλη σύγχυση. Το καλοκαίρι του 1970, σ’ ένα παιχνίδι της Μπρέντφορντ με την Λίνκολν, συγκρούστηκε με δύναμη στο δοκάρι με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει και ο αγώνας να καθυστερήσει για παραπάνω από μισή ώρα. Το γεγονός όμως που έβαλε τέλος στην επαγγελματική του καριέρα, συνέβη μερικούς μήνες μετά στο γήπεδο της Κόλτσεστερ…

Για αρκετή ώρα ένας σκύλος έκανε βόλτες στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να προβληματίζει τον διαιτητή ο οποίος άφηνε κανονικά το παιχνίδι να συνεχιστεί! Ο σκύλος κυνηγούσε τη μπάλα από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη, ώσπου σε μια στιγμή έπεσε με δύναμη στο γόνατο του Μπρόντι, ρίχνοντας τον στο έδαφος.
Σκύλος, ο… χειρότερος εχθρός του Τσικ Μπρόντι (video)

Προς στιγμήν όλοι γέλασαν ώσπου συνειδητοποίησαν ότι ο Σκωτσέζος γκολκίπερ αδυνατούσε να σηκωθεί στα δύο πόδια. Η σύγκρουση του δημιούργησε κάταγμα στην επιγονατίδα, τραυματισμός που έβαλε τέλος στην επαγγελματική του καριέρα του.

«Ο σκύλος μπορεί να ήταν μικρός, αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν αρκετά σκληρός», είχε δηλώσει για το περιστατικό ο μεγάλος άτυχος, ο οποίος τους επόμενους μήνες προσπάθησε να αγωνιστεί για μερικά παιχνίδια στο δεύτερο μισό της σεζόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μετά από μια μικρή θητεία σε ερασιτεχνικές ομάδες, αποφάσισε να σταματήσει οριστικά την καριέρα του και να γίνει οδηγός ταξί στο Λονδίνο. Ο Μπρόντι έφυγε από τη ζωή το 2000, σε ηλικία 63 ετών, από καρκίνο στον προστάτη, ενώ το 2015 εισήλθε στο Hall of Fame της Μπρέντφορντ, την οποία υπηρέτησε για 8 χρόνια. Φυσικά, το όνομα του βρίσκεται και σε μια άλλη λίστα, αυτή με τους ποδοσφαιριστές που υπέστησαν τους πιο περίεργους τραυματισμούς στην ιστορία του αθλήματος.

Επιμέλεια: Κώστας Καραγιαννόπουλος


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.