Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Ερυθρόλευκο» πάρτι στο ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: «Ερυθρόλευκο» πάρτι στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/11/2016 21:29
Υπόθεση για ένα ρόλο ήταν το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στη σεζόν! Με τρία γκολ από το ημίχρονο ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εκτόξευσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 7 βαθμούς. Μποτία (21’), Ελιονούσι (26’) και Ιντέγε (44’) τα γκολ, χαμένο πέναλτι είχε ο Λεντέσμα (61’).

Γερές βάσεις για το πρωτάθλημα έθεσε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο μέρος κόντρα στον τραγικό Παναθηναϊκό και με το τελικό 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ξέφυγαν με +7 στην κορυφή.

Δύο γκολ από στατικές φάσεις (21’ Μποτία, 44’ Ιντέγε) και ένα από υποδειγματική αντεπίθεση (26’ Ελιονούσι) χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το «3 στα 3» στα ντέρμπι του πρώτου γύρου και ξέφυγε με +7 από τις αρχές Νοέμβρη. Αντίθετα, οι πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, πλήρωσαν την απουσία του Μπέργκ, την κακή αγωνιστική κατάσταση των Ζέκα-Λεντέσμα και δεν απέφυγαν τη βαριά ήττα.

Η επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-3-3, κάνοντας πειραματισμό με τον Γουακάσο σε ρόλο αριστερού μπακ, αποδείχθηκε ατυχής. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 9’ ο Φορτούνης έβγαλε σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ιντέγε και έφτασε στον Σεμπά, ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η πρώτη μεγάλη φάση όμως άνηκε στον Παναθηναϊκό. Στο 20’ ο Βιγαφάνες έβγαλε τον Λέτο σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Μποτία με σωτήριο τάκλιν τον έκοψε πριν ο Αργεντινός εκτελέσει τον Καπίνο. Ο Ισπανός στόπερ έσωσε την ομάδα του και στο επόμενο λεπτό κατάφερε να χριστεί σκόρερ! Μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά πάνω από τον Λέτο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στο «Καραϊσκάκη».Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ με υποδειγματική αντεπίθεση. Στο 26’, ο Ρέτσος έβγαλε απ' την άμυνα για τον Φορτούνη, αυτός έπαιξε στον χώρο για τον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος γύρισε για τον Ελιουνούσι και ο Νορβηγός πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε μονόλογο, με τον Στιλ να απομακρύνει με το πόδι το σουτ του Ιντέγε στο 39’, γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό από το 3ο γκολ. Ωστόσο στο 44’ ο Νιγηριανός πήρε το… αίμα του πίσω, «γράφοντας» το 3-0 με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη.

Στην επανάληψη, ο Στραματσόνι πέρασε τον Χουλτ σε ρόλο αριστερού μπακ και μετέφερε τον Γουακάσο στα χαφ. Ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοση του, έδωσε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στο 54’ ο Ντα Κόστα πρόλαβε σωτήρια τον Λέτο, ενώ στο 60’ ο Σιδηρόπουλος είδε πέναλτι στο καθαρό τάκλιν του Μποτία στον Βιγιαφάνιες. Ο Λεντέσμα ωστόσο έστειλε τη μπάλα άουτ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε οριστικά.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος και η μοναδική μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 68’, με τον Ολυμπιακό να «αγγίζει» το 4ο γκολ. Μετά από σουτ του Σεμπά στην περιοχή, ο Ελιονούσι δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα κι εν συνεχεία το σουτ του Φιγκέιρας απομάκρυνε σε κόρνερ ο Στιλ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Καπίνο αντικαταστάθηκε με πρόβλημα τραυματισμού, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να αποχωρεί με δάκρια στα μάτια. Ο νεοεισελθόντας Λεάλι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις, με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Βιγιαφάνες στο 80’. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 7 βαθμούς από την 2η θέση. Μάλιστα η νίκη συνδυάστηκε με ρεκόρ, αφού ο Ολυμπιακός έφτασε τις 29 συνεχόμενες νίκες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έσπασε το ρεκόρ της ΑΕΚ με 28!

Ολυμπιακός: Καπίνο (66’ Λεάλι) - Φιγκέιρας, Μποτία (71’ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος - Μιλοβόγεβιτς, Μάρτινς - Ελιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά - Ιντέγε (91’ Καρντόζο).

Παναθηναϊκός: Στιλ - Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Γουακάσο - Ζέκα (56’ Λουντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες - Ιμπάρμπο, Λέτο (74’ Ρινάλντι), Εμποκού (46’ Χουλτ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.