Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι στο 90+5’ ο ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι στο 90+5’ ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/10/2016 21:31
Με γκολ του Μάτος στο 90+5’, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα και την έπιασε στην 3η θέση με 11 βαθμούς. Δοκάρι είχε η «Ένωση», που φωνάζει για τη φάση που κόρνερ από την οποία προήλθε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι «δικεφάλων» με αντίπαλο την ΑΕΚ. Με γκολ του Μάτος στο 90+5’ οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη με 1-0 στην Τούμπα και έπιασαν την «Ένωση» στην 3η θέση της βαθμολογίας. Οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη φάση του κόρνερ που προήλθε το γκολ, καθώς όπως έδειξε και το τηλεοπτικό ριπλέι, η μπάλα στο γύρισμα του Μάτος έχει βγει έξω και ο επόπτης Ευθυμιάδης θα έπρεπε να δώσει άουτ.

Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά στο 79ο λεπτό, αφού μια φωτοβολίδα ευθείας βολής από την Θύρα 4 έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος αποφάσισε προσωρινή και όχι οριστική διακοπή, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει τραυματισμός ο κανονισμός δεν λέει για διακοπή και πρέπει να το διακόψει την δεύτερη φορά που θα πέσει κάτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ντέρμπι είχε λίγες φάσεις, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται αρκετά προσεκτικές, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή αλλά αυτή αποδείχθηκε φλύαρη, αφού η ομάδα του Ίβιτς δυσκολεύονταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ανέστη. Ενδεικτικό ότι η μοναδική μεγάλη φάση των γηπεδούχων ήρθε στο 28’, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να διώχνει σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς.

Η ΑΕΚ δεν είχε τελική μέχρι το 45’ ωστόσο στις καθυστερήσεις «άγγιξε» το γκολ. Ο Γκάλο έκανε τη σέντρα από τα δεξια και ο Αλμέιδα από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γλύκου.

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι στο 90+5’ ο ΠΑΟΚ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Στο 47’, ο Κάμπος έκανε μια συρτή σέντρα προς την περιοχή, ο Ροντρίγκες δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και ο Ανέστης μπλόκαρε. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς μεγάλες φάσεις, ώσπου στο 73’ η ΑΕΚ είχε δοκάρι με βολίδα του Χριστοδουλόπουλου.

Η φάση αυτή… αφύπνισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο επόμενο λεπτό είχε μεγάλη στιγμή με σουτ του Ροντρίγκες, αναγκάζοντας τον Ανέστη να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 77’ ο γκολκίπερ της ΑΕΚ χρειάστηκε να επέμβει ξανά σε σουτ του Ροντρίγκες, ενώ στο 84’ ήταν η σειρά του Γλύκου να διώξει εντυπωσιακά το σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή.

Πέντε λεπτά μετά, ο Περέιρα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μάτος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα έληγε χωρίς σκορ, ωστόσο ο Μάτος κατάφερε να λυτρώσει τους γηπεδούχους στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μετά από κόρνερ… φάντασμα, ο Περέιρα έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στον Μάτος, ο οποίος την έστειλε από κοντά στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχοφ (63’ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκεζ, Κάμπος (76’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (87’ Περέιρα).

ΑΕΚ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84’ Γαλανόπουλος), Πατίτο (69’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Αλμέιδα (90’ Αραβίδης).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.