Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ:  Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/10/2016 21:27
Με δύο γκολ του Πλατέλλα (4’, 30’) η ΑΕΚ πέρασε με 2-1 από την έδρα της ΑΕΛ, η οποία μείωσε με τον Ναζλίδη (33’) αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης παρά την αποβολή του Γκάλο στο 73’.

Μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή (0-0) και τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό (3-0), η ΑΕΚ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΛ στη Λάρισα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την «Ένωση», η οποία άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού με ωραίο σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 10’ η ΑΕΚ χρειάστηκε την εντυπωσιακή επέμβαση του Ανέστη σε προσπάθεια του Ναζλίδη για να κρατήσει το μηδέν.

Η ΑΕΚ ανέκτησε την κατοχή, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Στον αντίποδα, ο Αναστασιάδης αποφάσισε να αλλάξει διάταξη από 3-4-2-1 σε 4-4-2 και στο 28’ οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή με σουτ του Ντοντό, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά μετά, η «Ένωση» έφτασε σε δεύτερο γκολ, έχοντας ξανά σκόρερ τον Πλατέλλα. Έπειτα από γύρισμα του Χριστοδουλόπουλου, ο Κόντορ προσπάθησε να διώξει, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Πατέλλα κι αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0.

Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση, αφού στο 33’ ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε ανάμεσα σε Τσιγκρίνσκι-Γιόχανσον -Ανέστη και με πλασέ μείωσε σε 2-1. Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και μέχρι το ημίχρονο είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναπάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 38’ η γυριστή κεφαλιά του Ρέντζα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του, ενώ στο 42’ η κεφαλιά του Αραβίδη από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, έχοντας τριπλή ευκαιρία με το… καλησπέρα στο ματς. Στο 48’ το σουτ του Μπακασέτα βρήκε στον Φάρκας, στη συνέχεια ο Καβουράκης απόκρουσε το σουτ του Μάνταλου και ο Αραβίδης σε τρίτο χρόνο δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά μετά, ο Κετσπάγια έριξε στο ματς τον Αλμέιδα (αντί του Λάζαρου) και στο 61’ ο Πλατέλλας έφτασε κοντά σε χατ-τρικ, όμως το μακρινό πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 73’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς ο Κομίνης έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάλο για μαρκάρισμα πάνω στον Ναζλίδη.

Η ΑΕΛ ανέβασε την πίεση της και στο 80' ο Ουρτάδο υποχρέωσε τον Ανέστη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Τέσσερα λεπτά μετά ο παίκτης των γηπεδούχων βρέθηκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν κακό και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Η πίεση της ΑΕΛ αποδείχθηκε άκαρπη και η «Ένωση» πήρε σπουδαία νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας. Στα αξιοσημείωτα πως ο Χριστοδουλόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη μετά το τελικό σφύριγμα για μια αψιμαχία με τον Γιοβάνοβιτς, που επίσης πήρε κίτρινη.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.