Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Όταν η ΑΕΚ έγραφε ιστορία κόντρα στην Ίντερ (video)

Όταν η ΑΕΚ έγραφε ιστορία κόντρα στην Ίντερ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/9/2016 15:56
Σαν σήμερα, πριν 45 χρόνια, η ΑΕΚ επικράτησε της Ίντερ με 3-2 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, πετυχαίνοντας μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία της.

Πέρασαν 45 χρόνια από την ιστορική νίκη της ΑΕΚ με 3-2 απέναντι στην μετέπειτα φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Ίντερ των Φακέτι-Ματσόλα. Η νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν συνδυάστηκε με πρόκριση (ήττα με 4-1 στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο) αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση στην Ευρώπη.

Οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό με απευθείας φάουλ του Ματσόλα (η UEFA το έχει χρεώσει αυτογκόλ στον Καραφέσκο), όμως τρία λεπτά μετά ο Μπερτίνι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τους Μιλανέζους με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η ισοφάριση της ΑΕΚ ήρθε στο 28’ με κεφαλιά του Βεντούρη και στο 44’ ο Παπαϊωάννου ολοκλήρωσε την ανατροπή με ωραίο σουτ. Στο 76' ο Μπονισένια έκανε το 2-2, αλλά η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο 89’ χάρη σε σουτ του Νικολαΐδη. Μια νίκη που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα.

Η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-4 και τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, αποκλείοντας στην πορεία τις Γκλάντμπαχ, Σταντάρ Λιέγης και Σέλτικ. Ωστόσο, το εμπόδιο του μεγάλου Άγιαξ στον τελικό του «Ντε Κάιπ» ήταν αξεπέραστο, με τον «Αίαντα» να παίρνει τη νίκη με 2-0 χάρη σε ισάριθμα γκολ του Κρόιφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AEK: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου (26' Νικολαΐδης), Καραφέσκος (56' Νικολάου), Λαβαρίδης, Βεντούρης, Ψυμόγιαννος, Παπαεμμανουήλ, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

IΝΤΕΡ: Μπορντόν, Τζουμπερντόνι, Φακέτι, Μπούρνιτς, Μπεντίν, Οριάλι, Κόρσο, Μπερτίνι, Ματσόλα, Ζαΐρ, Μπονινσένια


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.