Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Τριάρα στην Τσέλσι η Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Τριάρα στην Τσέλσι η Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/9/2016 21:25
Η Τσέλσι έδειξε εικόνα διάλυσης στο «Έμιρειτς» και η Άρσεναλ κέρδισε… μόνο με 3-0, έχοντας ολική υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σάντσες (11’), Γουόλκοτ (14’) και Οζίλ (40’) τα γκολ για την ομάδα του Βενγκέρ, η οποία κέρδισε τους «μπλε» για πρώτη φορά μετά το 2011.

Ντέρμπι… μόνο στα χαρτιά! Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα της Τσέλσι και πήρε εμφατική εντός έδρας νίκη με 3-0, κάνοντας μάλιστα και διαχείριση δυνάμεων ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη των «κανονιέρηδων» στα μεταξύ τους παιχνίδια μετά το 4-1 του Χάιμπουρι το 1990.

Ο Αντόνιο Κόντε έκανε μόλις μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Λίβερπουλ, ρίχνοντας τον Φάμπρεγκας στη θέση του Όσκαρ. Παρόλα αυτά, η εικόνα των «μπλε» στο πρώτο μέρος θύμισε αυτή απέναντι στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών, «καθαρίζοντας» από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Στο 11΄ο Κέιχιλ υπέπεσε σε τραγικό λάθος (για 3ο σερί ματς), έχασε τη μπάλα από τον Σάντσες και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, πλασάροντας εύστοχα απέναντι από τον Κουρτουά. Τρία λεπτά μετά, οι παίκτες του Βενγκέρ συνεργάστηκαν άψογα, «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα και ο Γουόλκοτ τελείωσε τη φάση με γκολ, «γράφοντας» το 2-0 μετά από γύρισμα του Μπεγερίν.

Η μοναδική επιθετική στιγμή της Τσέλσι ήρθε στο 21’, με τον Γουίλιαν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Τσεχ. Η Άρσεναλ είχε τον πλήρη έλεγχο, δεν επέτρεψε στην Τσέλσι να κάνει φάση εντός εστίας και στο 40’ πέτυχε και τρίτο γκολ. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, με τον Σάντσες να κάνει τη σέντρα και τον Οζίλ να «γράφει» ανενόχλητος το 3-0 με σκαστό μονοκόμματο σουτ.

Ο Κόντε προτίμησε να μην κάνει κάποια αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης και η Άρσεναλ έφτασε αρκετές φορές κοντά σε ένα τέταρτο γκολ. Κάθε φάση των «κανονιέρηδων»… μύριζε γκολ, αφού δεν υπήρχε καμία συνεννόηση στην αμυντική τετράδα της Τσέλσι, που βρίσκονταν σχεδόν πάντα σε ανισορροπία. Το κλίμα που υπήρχε στους παίκτες των «μπλε» περιγράφει απόλυτα το ξέσπασμα του Κέιχιλ στον Κουρτουά, ο οποίος τα… έψαλε στον Βέλγο γκολκίπερ, για την αδράνεια του να μην βγει και να μαζέψει τη μπάλα σε ένα γύρισμα που του έκανε ο Άγγλος αμυντικός.

Το 4ο γκολ δεν ήρθε και μετά το 70’ οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισαν να ρίξουν το ρυθμό τους, αφού ακολουθεί και το παιχνίδι με την Βασιλεία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Τσέλσι εμφανίστηκε επιθετικά μετά το 80’, με τον Γκίμπς να κόβει σωτήρια τη μπάλα προ του Κόστα, ενώ στο 84’ ο Τσεχ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπατσουαγί, κρατώντας το μηδέν. Το 3-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η Άρσεναλ ανέβηκε στην 3η θέση με 13 βαθμούς, πέντε μακριά από την κορυφή. Αντίθετα, η Τσέλσι γνώρισε δεύτερη σερί ήττα σε ντέρμπι και υποχώρησε στην 8η θέση με 10 βαθμούς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.