Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Και στο τέλος το… σηκώνει η Ρεάλ!

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Και στο τέλος το… σηκώνει η Ρεάλ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/8/2016 00:22
Με γκολ του Ράμος στο 90+3’ η Ρεάλ ισοφάρισε σε 2-2 την Σεβίλλη και έστειλε τον τελικό στην παράταση, εκεί όπου ο Καρβαχάλ, μ’ ένα τρομερό τέρμα στο 119’, διαμόρφωσε το τελικό 3-2, χαρίζοντας στη «βασίλισσα» το 3ο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Ρεάλ! Σ’ έναν δραματικό τελικό που τα είχε όλα, η ανανεωμένη Σεβίλλη κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στη «λαβωμένη» «βασίλισσα», ωστόσο το γκολ του Ράμος στο 90+3’ οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (2-2) και εκεί η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε τη νίκη με 3-2, εκμεταλλευόμενη και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 93’ λόγω αποβολής του Κολοτζιετσάκ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε στη διάθεση του τους Ρονάλντο, Μπέιλ, Πέπε και Κρόος, ωστόσο οι Μαδριλένοι δεν πτοήθηκαν και στο 19’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τρομερό γκολ του Μάρκο Ασένθιο. Ο νεαρός άσος της Ρεάλ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Ρίκο, ανοίγοντας με εντυπωσιακό τρόπο το σκορ για τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Η Σεβίλλη, στο πρώτο της παιχνίδι με τον Χόρχε Σαμπάολι στον πάγκο, ανέβασε την απόδοση της και στο 41’ έφερε το σκορ στα ίσα με ωραίο σουτ στην κίνηση από τον Φράνκο Βάσκες. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 71’. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Βιτόλο από τον Ράμος και ο Κονοπλιάνκα το μετουσίωσε σε γκολ, «γράφοντας» το 2-1 για τους Ανδαλουσιανούς.

Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Και στο τέλος το… σηκώνει η Ρεάλ!
Το παιχνίδι ήταν «φτωχό» από φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και η Ρεάλ έδειχνε ανήμπορη να βρει απάντηση. Ωστόσο, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά μετά την σέντρα του Βάθκεθ, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Όπως και στον τελικό του 2014, ο Ισπανός αμυντικός έδωσε το… φιλί της ζωής στην «βασίλισσα», που ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον έξτρα χρόνο. Στο 91’ ο Ρίκο μπλόκαρε το πλασέ του Μπενζεμά και στο 93’ ο Παρέχα έκοψε με τρομερό τάκλιν τον Γάλλο επιθετικό, που ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Ρίκο. Ωστόσο, στο ίδιο λεπτό, ο Κολοτζιετσάκ είδε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Βάθκεθ, αφήνοντας τη Σεβίλλη με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Ρεάλ είχε την πλήρη υπεροχή και στο 95’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μόντριτς, ο οποίος δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ράμος βρήκε ξανά δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ σε μια αυστηρή απόφαση. Αυτό δεν πτόησε τη «βασίλισσα», αφού όσο περνούσαν τα λεπτά η κούραση γίνονταν όλο και πιο ανυπόφορη στα πόδια των παικτών της Σεβίλλη.

Στο 108’ ο Ρίκο είπε «όχι» σε σουτ του Χάμες και στο 111’ σταμάτησε τον Βάθκεθ σε τετ-α-τετ. Στο 114’ η κεφαλιά του Μπενζεμά ήταν άστοχη και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Χάμες μέσα στην περιοχή βρήκε πάνω στον Ρίκο. Η πίεση της Ρεάλ ήταν ασφυχτική και η Σεβίλλη «λύγισε» στο 119’. Ο Καρβαχάλ έκλεψε από τον Κονοπλιάνκα και ξεκίνησε μια τρομερή κούρσα, που τον έφερε απέναντι από τον Ρίκο. Ο Ισπανός γκολκίπερ δεν κατάφερε να τον νικήσει και η Ρεάλ κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για 3η φορά στην ιστορία της.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.