Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Επίσημο: Στην Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά με παγκόσμιο ρεκόρ

Επίσημο: Στην Γιουνάιτεντ ο Πογκμπά με παγκόσμιο ρεκόρ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/8/2016 02:56
Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι πλέον γεγονός! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (9/8) την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους, με τον Γάλλο μέσο να υπογράφει για 5+1 χρόνια με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ήταν δεδομένο, πλέον και επίσημο! Με τίτλο είδησης «Pogback» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Πολ Πογκμπά, με τον Γάλλο μέσο να επιστρέφει στο «Όλντ Τράφορντ» μετά την αποχώρηση του το καλοκαίρι του 2012.

Ο 23χρονος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο, με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο, και αυτόματα πραγματοποιήθηκε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα καταβάλουν στην Γιουβέντους το ποσό-ρεκόρ των 105 εκατ. ευρώ + 5 εκατ. ευρώ ως μπόνους, χωρίς σ’ αυτά να προστίθενται οι ετήσιες αποδοχές του ποδοσφαιριστή (18 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους) αλλά και τα 23 εκατ. ευρώ που πρέπει να πάρει ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα. Μυθικά ποσά για έναν παίκτη που το 2012 αποχώρησε από το Μάντσεστερ για το Τορίνο με μόλις 1,2 εκατ. λίρες.

Ο Πογκμπά αφήνει την Γιουβέντους, έχοντας σημειώσει 34 γκολ και 43 ασίστ σε 178 παιχνίδια, ενώ είναι ήδη 38 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας. Ο ίδιος δήλωσε τα εξής για την επιστροφή του:

«Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στη Γιουνάιτεντ. Ήταν πάντα ένας σύλλογος με ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και πραγματικά περιμένω να δουλέψω με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Απόλαυσα το πέρασμα μου στην Γιουβέντους και έχω κάποιες φανταστικές αναμνήσεις από έναν μεγάλο σύλλογο. Αισθάνθηκα όμως πως ο χρόνος ήταν ο σωστός για να επιστρέψω στο Ολντ Τράφορντ. Πάντα απολάμβανα να παίζω μπροστά στους οπαδούς και δεν μπορώ να περιμένω να συνεισφέρω στην ομάδα. Είναι ο σωστός σύλλογος για εμένα για να πετύχω τα πάντα απ’ όσα ελπίζω στο παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο, δήλωσε: «Ο Πολ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θα είναι ένα κλειδί στην ομάδα της Γιουνάιτεντ που θέλω να χτίσω εδώ για το μέλλον. Είναι γρήγορος, δυνατός, σκοράρει και διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα από πολλούς παίκτες που είναι μεγαλύτεροί του. Είναι στα 23, έχει την ευκαιρία να κάνει δική του τη θέση εδώ για πολλά χρόνια. Είναι νέος και θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στην ομάδα της καρδιάς του για την επόμενη δεκαετία και παραπάνω».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.