Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Griezmann the... man

Euro 2016: Griezmann the... man

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/7/2016 23:55
Με δύο γκολ του Γκριεζμάν (45+2’ πεν., 72’) η Γαλλία κέρδισε με 2-0 την Γερμανία και προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2016, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Γαλλία εναντίον Πορτογαλία είναι ο τελικός του Euro 2016! Οι οικοδεσπότες κέρδισαν με 2-0 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Παρισιού στις 10 Ιουλίου.

Η Γερμανία δεν είχε χάσει ποτέ ματς από οικοδέσποινα Euro, όμως η πρώτη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στους Γάλλους. Στο 7’ ο Γκριεζμάν ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως δεν κατάφερε να νικήσει και τον Νόιερ, ο οποίος κράτησε το μηδέν με τρομερή επέμβαση. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και η απάντηση των Γερμανών ήρθε στο 14’, με τον Γιορίς να αποκρούει στη γωνία το σουτ του Τσαν.

Ο γκολκίπερ της Τότεναμ χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο 25’ προκειμένου να διώξει το φαλτσαριστό σουτ του Σβάινσταϊγκερ, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Η Γερμανία πατούσε καλύτερα, όμως στο 42’ η Γαλλία είχε «χρυσή» ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ζιρού έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση ωστόσο άργησε και ο Χέβεντες με εκπληκτικό τάκλιν του έκοψε την μπάλα λίγο πριν βγει τετ-α-τετ με τον Νόιερ.

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες, δίχως τέρματα, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σβαϊνστάιγκερ υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι, κάνοντας μεγάλο δώρο στους Γάλλους. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ την Γαλλία.

Στην επανάληψη, η Γερμανία έψαχνε τον τρόπο για να βρει απάντηση, όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την γαλλική άμυνα. Μάλιστα στο 61’ ο Λεβ έχασε με τραυματισμό τον Μπόατενγκ, βάζοντας στη θέση του τον Μουστάφι. Οι οικοδεσπότες δεν συναντήσανιδιαίτερη πίεση και στο 72΄κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ. Ο Πογκμπά με τρομερή ενέργεια, άδειασε τον Μουστάφι και έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Νόιερ απόκρουσε ασταθώς και ο Γκριεζμάν με κοντινή προβολή «έγραψε» το 2-0, φτάνοντας τα 6 γκολ στη διοργάνωση.

Η Γερμανία κυνήγησε την άμεση μείωση του σκορ και στο 74’ είχε δοκάρι με τρομερό σουτ του Κίμιχ από το ύψος της περιοχής. Δύο λεπτά μετά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντράξλερ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Χέβεντες στο 82’.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές τα έδωσαν όλα για να επιστρέψουν στο ματς, αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Γιορίς πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Κίμιχ, κρατώντας το 2-0 μέχρι το φινάλε.

Η Γαλλία κέρδισε τους Γερμανούς σε μεγάλο τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 1958 (!) και θα δώσει το «παρών» σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά το «χρυσό» 2000. Αντίπαλος της η Πορτογαλία, η οποία θα επιχειρήσει να κάνει ότι της έκανε η Ελλάδα το 2004, δηλαδή να πάρει τον τίτλο απέναντι στην οικοδέσποινα…


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.