Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Στον τελικό η Πορτογαλία

Euro 2016: Στον τελικό η Πορτογαλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/7/2016 23:52
Σε τελικό Euro για πρώτη φορά μετά το 2004 προκρίθηκε η Πορτογαλία! Με δύο γκολ σε τρία λεπτά (50’ Ρονάλντο, 53’ Νάνι) η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κέρδισε με 2-0 την Ουαλία και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Γαλλία-Γερμανία.

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη φιναλίστ του Euro 2016! Οι Ίβηρες κέρδισαν με 2-0 την Ουαλία και εξασφάλισαν την πρόκριση για τον τελικό της 10ης Ιουλίου, εκεί όπου θα παίξουν με την οικοδέσποινα Γαλλία ή με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, χωρίς να έχει τις μεγάλες φάσεις. Η Πορτογαλία είχε την κατοχή, αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα των Ουαλών. Από την πλευρά της, η Ουαλία είχε καλή στιγμή στο 19’ με σουτ του Μπέιλ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Οι Ίβηρες μπορεί να μην απείλησαν σημαντικά στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη μπήκαν πολύ δυνατά, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 50’ ο Γκερέιρο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρονάλντο με τρομερό άλμα, έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της ουαλικής άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Χένεσει. Μάλιστα, με αυτό το γκολ ο «CR7» έφτασε τα εννέα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης και έπιασε τον Μισέλ Πλατινί στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Η Ουαλία δεν πρόλαβε να συνέλθει και τρία λεπτά μετά δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ο Ρονάλντο επιχείρησε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο Νανί με κοντινή προβολή άλλαξε την πορεία της μπάλας, στέλνοντας την στα δίχτυα της ουαλικής εστίας. Η Πορτογαλία είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, όμως Ντανίλο, Ρονάλντο και Κουαρέσμα δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν από πλεονεκτική θέση.

Στον αντίποδα, η Ουαλία βασίζονταν μόνο στον Γκάρεθ Μπέιλ, αφού ο Κόουλμαν δεν είχε στη διάθεση του τον τιμωρημένο Ράμσεϊ. Ο άσος της Ρεάλ είχε δύο καλές στιγμές με μακρινά σουτ (78’,80’) για να μειώσει σε 2-1 όμως ο Ρουί Πατρίσιο κράτησε το μηδέν. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Πορτογαλία θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορία της απέναντι σε Γερμανία ή Γαλλία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.