Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)

Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/6/2016 17:54
Με γκολάρες των Βάις (32’) και Χάμσικ (45’) η Σλοβακία κέρδισε με 2-1 την Ρωσία, πήρε τους πώτους της βαθμούς στη διοργάνωση και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα νοκ-άουτ. Δυσκολεύει το έργο των Ρώσων που μείωσαν απλώς με τον Γκλουσακόβ (80’).

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε τελική φάση Euro πανηγύρισε η Σλοβακία. Οι Σλοβάκοι επικράτησαν με 2-1 της Ρωσίας και έμειναν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης, πιάνοντας προσωρινά την Ουαλία στην κορυφή του 2ου ομίλου.

Η ομάδα του Κοζάκ «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις και πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ με τους Βάις (32’) και Χάμσικ (45’). Στην επανάληψη, η Ρωσία κατάφερε να μειώσει με τον Γκλουσακόβ (80’), όμως στα εναπομείναντα λεπτά η Σλοβακία άντεξε την πίεση και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

Το ματς:


Euro 2016: Σπουδαία νίκη για Σλοβακία (video)
Η Ρωσία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Αντίθετα, η Σλοβακία ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 10’ είχε την πρώτη καλή φάση, με το σουτ του Χάμσικ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Η απουσία του τραυματία Τζαγκόεφ από το ρόστερ της Ρωσίας έκανε… μπαμ, αφού η ομάδα του Σλούτσι αδυνατούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα των Σλοβάκων. Ενδεικτικό ότι η πρώτη φάση της «αρκούδας» ήρθε στο 28’, με τον Σμολόφ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Η Σλοβακία γλίτωσε το γκολ και στο 32’ πήρε αυτή το προβάδισμα με όμορφο γκολ του Βάις. Μετά από βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού απέφυγε τον αντίπαλο του, έφερε τη μπάλα στο δεξί και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, ο 26χρονος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε Euro χωρίς να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή ομάδα (παίζει στο Κατάρ). Η Ρωσία δεν κατάφερε να απαντήσει και στο 45’ η Σλοβακία «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με άπιαστο σουτ του Χάμσικ από τα πλάγια της περιοχής.

Στο δεύτερο μέρος ο Σλούτσι άλλαξε τους δύο κεντρικούς μέσους, βάζοντας τους Γκλουσακόβ και Μαμάεβ αντί των Νόιστεντερ και Γκολοβίν. Η Σλοβακία πάντως ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 54’ λίγο έλειψε ο Ρόμπερτ Μακ να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Ίγκορ Ακινφέεβ απέκρουσε σε κόρνερ. Η Ρωσία συνέχισε να έχει την κατοχή, όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, ώσπου στο 80’ ο Σάτοβ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκλουσακόβ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1. Στα υπόλοιπα λεπτά, οι Ρώσοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 89’ ο Τζιούμπα βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, όμως ο Χούμποτσαν με σωτήριο τάκλιν, έδιωξε τον κίνδυνο, κρατώντας το 2-1 μέχρι το φινάλε.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Ουαλία 3 (2-1)
2. Σλοβακία 3 (3-3)
3. Αγγλία 1 (1-1)
4. Ρωσία 1 (2-3)

*Ουαλία και Αγγλία έχουν παιχνίδι λιγότερο

Τα γκολ:





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.