Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Με το... δεξί η Γερμανία

Euro 2016: Με το... δεξί η Γερμανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2016 23:55
Η Γερμανία ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ζορίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ουκρανία και τελικά επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Μουστάφι (19’) και Σβαινστάιγκερ (90+3’).

Έστω και αν δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, η Γερμανία κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Euro, πιάνοντας έτσι την Πολωνία στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου.

Τα «πάντσερ» κατάφεραν να προηγηθούν στο 19’ με κεφαλιά του Μουστάφι, όμως η Ουκρανία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η Γερμανία πήρε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε σχεδόν σε κανένα σημείο και στο φινάλε «κλείδωσε» τη νίκη με γκολ του νεοεισελθόντα Σβαινστάιγκερ.

Το ματς:


Euro 2016: Με το... δεξί η Γερμανία
Η Ουκρανία είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, καθώς στο 4’ ο Κονοπλιάνκα επιχείρησε ξαφνικό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Νόιερ με εντυπωσιακή απόκρουση, έδιωξε σε κόρνερ. Η Γερμανία ανέβασε την απόδοση της και στην πρώτη της μεγάλη φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 19’, ο Κρόος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μουστάφι με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στα «πάντσερ».

Οι Ουκρανοί δεν επηρεάστηκαν από το γκολ και στο 27’ «άγγιξαν» την ισοφάριση, με τον Νόιερ να διώχνει με το ένα χέρι την κεφαλιά του Χατσερίντι. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 29’ ήρθε ξανά η σειρά των Γερμανών να απειλήσουν. Ο Κεντίρα βρέθηκε απέναντι στον Πιατόφ, όμως ο Ουκρανός πορτιέρο τον νίκησε, κρατώντας το 1-0.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν έβγαζαν καθόλου σιγουριά, υπέπιπταν σε αρκετά λάθη και στο 37’ χρειάστηκαν την επέμβαση του Μπόατενγκ πάνω στη γραμμή, σε σουτ του Κονοπλιάνκα, για να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Γερμανία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δυσκολεύονταν να διασπάσει την ουκρανική άμυνα, απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ. Σε τρεις περιπτώσεις ο Πιατόφ αντέδρασε σωστά σε σουτ των Ντράξλερ (48’), Κεντίρα (61’) και Μίλερ (76’), ενώ η Ουκρανία είχε καλή στιγμή στο 57’, με τον Νόιερ να διώχνει σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Ρακίτσκι.

Η Ουκρανία δεν έπαιρνε καθόλου ρίσκα στο δεύτερο μέρος και περίμενε ένα λάθος των Γερμανών για να «χτυπήσει» στην κόντρα. Ωστόσο, τα «πάντσερ» κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα και έψαχναν με ηρεμία ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 84’ όμως ο Πιατόφ πρόλαβε έγκαιρα τον Σούρλε πριν αυτός γίνει απειλητικός.

Δύο λεπτά μετά, ο Ουκρανός πορτιέρο μπλόκαρε σωτήρια το πλασέ του Οζίλ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μουστάφι «φλέρταρε» με επικό αυτογκόλ. Η φάση αυτή… ξύπνησε την Ουκρανία, που κέρδισε κάποια μέτρα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό τελικά το πλήρωσε με ένα δεύτερο γκολ, αφού στις καθυστερήσεις η Γερμανία βγήκε στην κόντρα και ο Σβαινστάιγκερ, δύο λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.