Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro 2016: Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Πολωνία

Euro 2016: Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Πολωνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/6/2016 21:00
Την πρώτη νίκη της ιστορία της σε τελική φάση Euro πανηγυρίζει η Πολωνία. Με γκολ του Μίλικ (51’) οι «άσπροι αετοί» νίκησαν με 1-0 την Β. Ιρλανδία και μπήκαν με το… δεξί στη διοργάνωση.

Η Πολωνία κέρδισε με 1-0 την Β. Ιρλανδία στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Euro 2016. Οι Πολωνοί είχαν την απόλυτη υπεροχή και το σφύριγμα της λήξης τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, μετά από εννέα αποτυχημένες προσπάθειες.

Το ιστορικό γκολ για τους «άσπρους αετούς» πέτυχε στο 51ο λεπτό ο Αρκάντιους Μίλικ, σκοράροντας με δυνατό συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. Η Πολωνία είχε την πλήρη υπεροχή στο παιχνίδι και απείλησε για δεύτερο γκολ, ενώ αντίθετα ο Σέζνι δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Το ματς:


Euro 2016: Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Πολωνία
Η Πολωνία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, μεταφέροντας από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι στην εστία των Β. Ιρλανδών. Στο 3ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι αστόχησε με κεφαλιά, ενώ στο 9’ το σουτ του Μίλικ δεν ανησύχησε τον ΜακΓκόβερν.

Οι Πολωνοί είχαν την απόλυτη υπεροχή αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31’ για να δούμε την πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία. Ο Μίλικ απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του ΜακΓκόβερν.

Εφτά λεπτά μετά, ο Β. Ιρλανδός γκολκίπερ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Καπούστκα και το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν τέτοια η υπεροχή των Πολωνών που σ’ όλο το πρώτο μέρος, η μπάλα δεν ακούμπησε ούτε μια φορά την περιοχή του Σέζνι.

Ότι δεν κατάφεραν οι Πολωνοί στο πρώτο μέρος, το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 51’ ο Μίλικ έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι «άσπροι αετοί» είχαν ευκαιρίες με σουτ των Μπλαστσικόβσκι (66') και Χρικόβιακ (87') για ένα δεύτερο γκολ, ενώ η μοναδική μεγάλη ευκαιρία των Β. Ιρλανδών ήρθε στο 86’, με τον Ντέιβις να πιάνει «αέρα» από θέση βολής. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Πολωνία πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.