Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: ΠΑΟΚ για αστέρια!

Σούπερ Λιγκ: ΠΑΟΚ για αστέρια!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/5/2016 22:07
Ο ΠΑΟΚ απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση των πλει-οφ. Εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς η «Ένωση».

Ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης των πλει-οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά κράτησε στο 0-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, την έβγαλε εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς και την Τρίτη (31/5) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι τελικό για το… σεντόνι.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο πρώτο λεπτό και άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν μετά από γύρισμα του Μακ, ο Κάτσε επιχείρησε το πλασέ, όμως ο Γιόχανσον έκοψε σωτήρια. Έξι λεπτά μετά ο Σουηδός μέσος της ΑΕΚ είχε σημαντική στιγμή για να σκοράρει, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 11’, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Ροντρίγκες επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Ανέστη. Έξι λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία με σουτ του Κλάους, όμως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ κράτησε το μηδέν.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν ξεκινήσει καλύτερα όμως στο 32’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν λόγω απευθείας κόκκινης του Τζαβέλλα, ο οποίος ανέτρεψε τον Πέκχαρτ την ώρα που έφευγε μόνος του κόντρα στον Γλύκο. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’) οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, αφού ο Πέκχαρντ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Η «Ένωση» δεν επηρεάστηκε από την αποβολή του Τσέχου επιθετικού και στο 61’ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Κολοβέτσιου, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά μετά είχε την ίδια τύχη και το σουτ του Αραβίδη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Στο 66’ η ΑΕΚ «άγγιξε» ξανά το γκολ, με τον Αραβίδη να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με κοντινό πλασέ.

Ο ΠΑΟΚ έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο 75’, με τον Κάτσε να επιχειρεί μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Ανέστη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα. Η πίεση της ΑΕΚ αποδείχθηκε άκαρπη και το τελικό 0-0 την άφησε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Αντίθετα, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση με +1 από τον Παναθηναϊκό και θέλει νίκη ή ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα για να «σφραγίσει» τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η βαθμολογία (5 αγωνιστικές)

1. ΠΑΟΚ 11 (7-2)
2. Παναθηναϊκός 10 (7-5)
3. ΑΕΚ 9 (5-6)
4. Πανιώνιος 1 (1-7)

6η αγωνιστική (Τρίτη 31/5)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20:30)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.