Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και βλέπει πρωτιά η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και βλέπει πρωτιά η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/5/2016 22:40
Η ΑΕΚ άφησε πίσω της την ήττα στη Λεωφόρο και με το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, μπήκε δυναμικά στο κόλπο της πρώτης θέσης των πλει-οφ. Γιόχανσον (5’) και Μπαρμπόσα (40’, 69’) οι σκόρερ, μείωσαν με Λέτο (54’) οι «πράσινοι», που φωνάζουν για την αποβολή του Βιγιαφάνες στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Εκδίκηση για την τριάρα στη Λεωφόρο πήρε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» κέρδισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και μείωσε στο -2 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, πριν τη μεταξύ τους μονομαχία στην Αθήνα.

Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για την «Ένωση», η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό του αγώνα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Γιόχανσον εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μπεργκ και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Η συνέχεια άνηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε τον έλεγχο, ψάχνοντας την άμεση ισοφάριση. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων, ενώ στο 22’ ο Μπεργκ είδε άδικα κίτρινη κάρτα για χέρι, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει τα εναπομείναντα παιχνίδια των πλει-οφ. Μάλιστα, ο Σουηδός εκνευρίστηκε τόσο, που ζήτησε αλλαγή (!) από τον Στραματσιόνι.

Ο Σουηδός έμεινε τελικά στο παιχνίδι και στο 27’ βρήκε δίχτυα, όμως προηγουμένως είχε τραβήξει τον Κολοβέτσιο και το γκολ ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ. Εννέα λεπτά μετά, ο Μπεργκ έβγαλε τον Λουντ σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Φινλανδός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ανέστη, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Το 1-1 δεν ήρθε και στο 40’ η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενη την αμυντική ολιγωρία των «πρασίνων». Ο Σιμόες έδωσε τη μπάλα στον Μπαρμπόσα, αυτός άφησε πίσω του τον Ταυλαρίδη και με εξαιρετικό σουτ, έστειλε την μπάλα στην εστία του Στιλ. Δύο ευκαιρίες, δύο γκολ για την ΑΕΚ, η οποία στο 44’ θα μπορούσε να πετύχει τρίτο τέρμα, όμως η κεφαλιά του Γιόχανσον κατέληξε στο δοκάρι του Στιλ.

Το ημίχρονο τελείωσε καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό, αφού στις καθυστερήσεις ο Κουκουλάκης απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Βιγιαφάνες ,σε μια τραβηγμένη απόφαση, αφού ο Αργεντινός σήκωσε λίγο το πόδι του και βρήκε με το γόνατο τον Μάνταλο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο ματς στο 54’ μειώνοντας σε 2-1 με κεφαλιά του Λέτο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ και κατάφερε να σκοράρει. Τέσσερα λεπτά μετά ο Αργεντινός βρήκε εκ νέου δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Η ΑΕΚ έδειξε ξανά έντονα σημάδια κόπωσης, αλλά δεν το πλήρωσε. Στο 65’ ο Τζεμπούρ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαρμπόσα κατάφερε να σκοράρει, μετά από κόρνερ του Μάνταλου, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην «Ένωση». Μετά το τρίτο γκολ, ο Παναθηναϊκός πέταξε λευκή και οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ. Το 3-1 υπέρ της ΑΕΚ έμεινε μέχρι το φινάλε και το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι κορυφής.

Η βαθμολογία:


1. ΠΑΟΚ 10
2. ΑΕΚ 8
3. Παναθηναϊκός 7
4. Πανιώνιος 1

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.