Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γερμανίας: Νταμπλούχος στα πέναλτι η Μπάγερν

Κύπελλο Γερμανίας: Νταμπλούχος στα πέναλτι η Μπάγερν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/5/2016 00:08
Η Μπάγερν κέρδισε με 4-3 την Ντόρτμουντ στα πέναλτι (0-0 κ.δ) και κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας για 18η φορά στην ιστορία της. Συγκλονιστικός για 120 λεπτά ο Παπασταθόπουλος, αλλά έχασε πέναλτι.

Μπάγερν και Ντόρτμουντ δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα μετά από 120 λεπτά αγώνα και ο Κυπελλούχος Γερμανίας κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί, Μπέντερ και Παπασταθόπουλος δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν και οι Βαυαροί με συνολικό σκορ 4-3 πανηγύρισαν το νταμπλ, στο τελευταίο παιχνίδι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε να επιδείξει ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία. Η Μπάγερν είχε την κατοχή όμως το 5-4-1 του Τόμας Τούχελ απέδωσε καρπούς, με τον Παπασταθόπουλο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν ανέβασε την πίεση της, όμως στις λίγες φορές που έφτασε με αξιώσεις στο γκολ, πλήρωσε τα κακά τελειώματα των Λεβαντόφσκι και Μίλερ.

Η Ντόρτμουντ κράτησε το μηδέν και στο 85’ είχε τη φάση του αγώνα. Μετά από επίθεση που ξεκίνησε από τον Παπασταθόπουλο, ο Ομπαμπεγιάνγκ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Η παράταση αποδείχθηκε άκαρπη και ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, ο Νόιερ απόκρουσε την εκτέλεση του Μπέντερ, ο Σωκράτης σημάδεψε το δοκάρι και ο Μπούρκι έδωσε απλώς παράταση στον τελικό, αποκρούοντας το πέναλτι του Κίμιχ. Ο Ντάγκλας Κόστα εκτέλεσε εύστοχα στο τελευταίο πέναλτι (4-3) και χάρισε στην Μπάγερν το 18ο Κύπελλο της ιστορία της. Είναι τόσο εμφατική η κυριαρχία των Βαυαρών στο θεσμό που η 2η πιο επιτυχημένη στη διοργάνωση, Βέρντερ έχει μόνο 6 τρόπαια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.