Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)Τα σχέδια για την ανακατασκευή της Λεωφόρου παρουσιάστηκαν σήμερα από τον Γιάννη Αλαφούζο. «Η πρώτη φάση ξεκινά μετά τα πλει-οφ, θέλουμε 10-15 εκατ. ευρώ για τα βασικά κομμάτια».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, παρουσίασε τα σχέδια για τη νέα Λεωφόρο, με το σλόγκαν της εκδήλωσης να είναι «Έλα να φτιάξουμε τη νέα Λεωφόρο».

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» αρκετοί ποδοσφαιριστές, ενώ στο πάνελ μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο βρέθηκαν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «πράσινης» ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς και τα μέλη της αρχιτεκτονικής ομάδας που θα αναλάβουν το έργο.

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)Σε σχετική ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα των έργων, έγινε γνωστό ότι: «Τα έργα θέλουν τρεις μήνες. Τα ευρωπαϊκά ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ. Εκτός κι αν προλάβουμε κάποια στην Λεωφόρο. Στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε εδώ παράλληλα με τα έργα. Εσωτερικά θα αναβαθμιστούν οι χώροι (καθίσματα, τουαλέτες κτλπ). Θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο.

Η πρώτη φάση που είναι η αναβάθμιση ξεκινά άμεσα μετά τα πλέι οφ. Η δεύτερη με τις κερκίδες μετά την άδεια. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά για να βγει η άδεια, δεν υπάρχει λόγος να μην εκδοθεί άμεσα. Μόλις ξεκινήσουμε με την άδεια θα χρειαστούν τρεις μήνες
».

Όσον αφορά το ποσό που θα χρειαστεί: «Για να γίνουν τα βασικά κομμάτια θέλουμε από 10-15.000.000€. Ελπίζουμε πως θα δοθούν χρήματα από την πολιτεία. Εμείς όμως ξεκινάμε μόνοι μας για να γίνουν γρήγορα».

Αρχικά το λόγο πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος:

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)«Ευχαριστώ που ήρθατε στην εκδήλωση στην οποία θα δείξουμε την νέα Λεωφόρο. Διάβασα διάφορα πράγματα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως η Λεωφόρος επισκευάστηκε μετά την κατοχή το 1948 με πρωτοβουλία του Απόστολου Νικολαΐδη με τον κόσμο να βοηθάει. Τότε μπήκαν και οι πρώτοι προβολείς, τους οποίους χρηματοδότησαν οι ομογενείς από την Αμερική. Αυτό σας το είπα γιατί την επόμενη εβδομάδα θα βρεθώ και στη Νέα Υόρκη και θα μιλήσω με τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Νομίζω ότι για τους περισσότερους ότι το σπίτι μας είναι η Λεωφόρος, όλοι έχουμε ξεκινήσει τα πρώτα μας οπαδικά βήματα στην Λεωφόρο. Έχω μνήμες από την εποχή με την Έβερτον και τον Αστέρα για το Γουέμπλεϊ.

Το γήπεδο δεν είναι σύγχρονο και όμορφο εξωτερικά. Γιατί ο ψυχισμός αυτού του γηπέδου είναι συγκλονιστικός. Είχε έρθει ένας Άγγλος αρχιτέκτονας και είχαμε πάει στον Βοτανικό. Είπαμε θα μπορούσε να γίνει εκεί το γήπεδο. Γυρνώντας περάσαμε από την Λεωφόρο. Μου είπε αυτό το γήπεδο έχει ψυχή και εδώ πρέπει να μείνετε. Στην Αγγλία ανακαινίζουμε τα γήπεδα πρώτα και μετά φτιάχνουμε άλλα. Τα έργα θα ξεκινήσουν μετά τα πλέι οφ.

Θα ξεκινήσουμε τις σουίτες (1.000.000€) από φίλους που θα τις πάρουν. Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα και έχουμε ήδη βάλει. Θα ανακαινίσουμε και το εσωτερικό και σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η κατασκευή της δεύτερη εξέδρας πάνω από την Τσόχα 2.300 θεατές και δυο κτίρια σουίτες στα κόρνερ.
Εμείς είμαστε περαστικοί. Έχουμε μία βάρδια και φεύγουμε. Ο ερασιτέχνης έχει το γήπεδο και αυτός πρέπει να μιλήσει
».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς:

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)«Εγώ από τη σειρά μου να πω πως λατρεύουμε αυτό το χώρο. Εδώ ζούμε και αναπνέουμε. Ζει και αναπνέει όλος ο Παναθηναϊκός. Αν ζήσετε όπως εμείς εδώ, 7 μέρες την εβδομάδα, 10-15 ώρες. Θα δείτε τι σημαίνει για την πόλη ο Παναθηναϊκός. Αγκαλιάζουμε την προσπάθεια που ξεκινάει και επίσημα σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός βάλλεται από διάφορα συστήματα. Είναι χρυσή ευκαιρία για όλους, ανεξάρτητα της οικονομικής δυνατότητας, να όλοι μαζί γύρω από το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει στην Λεωφόρο. Έχει στόχο να παραμείνει εδώ για πολλά χρόνια ακόμα. Ο Γιώργος Καλαφάτης τον έχτισαν μόνοι τους με το δικό τους ιδρώτα. Τι πιο Παναθηναϊκό να το βοηθήσουν και πάλι οι Παναθηναϊκοί. Είμαστε περήφανοι. Δεν είναι μόνο ο σκοπός, αλλά ο τρόπος. Με δικές μας δυνάμεις. Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Αυτή η μικρή εκδήλωση φιλοξενείται στον "τάφο του ινδού". Είναι μία από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται σε αυτό το γήπεδο. Φιλοξενούνται πολλά αθλήματα του ερασιτέχνη εδώ. Θα βοηθήσει και αυτά τα αθλήματα, έτσι ώστε να έρχονται όλοι οι Παναθηναϊκοί να αθλούνται εδώ.

Ο Παναθηναϊκός μεγαλώνει, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι
».

Μαρία Κοκκίνου (αρχιτέκτονας):

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)«Εγώ είμαι αρχιτέκτονας. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν μας έγινε η πρόταση γιατί είμαι φίλαθλος του Παναθηναϊκού και αρκετά χρόνια είχα διαρκείας θύρα 3. Ένα τέτοιο σωματείο όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανακαινίσει το γήπεδο και να το κάνει σύγχρονο.

1) Η εικόνα του γηπέδου ως προς την πόλη και θέλει άμεση βελτίωση.

2) Ο εκσυγχρονισμός εσωτερικά. Αύξηση των φιλάθλων (δυο κερκίδες επιπλέον), φτιάχνονται τα στέγαστρα, σουίτες, νέος φωτισμός και βοηθητικές λειτουργίες.

3) Προσθέτουμε λειτουργίες στο γήπεδο όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά (εστιατόριο, εμπορικοί χώροι, πολυχώρος πάνω από το γήπεδο και μουσείο του Παναθηναϊκού)".

«Τα γήπεδα πρέπει να υπάρχουν στις πόλεις. Είναι μνημεία γιατί συγκεντρώνονται μνήμες στιγμών. Είναι ιστορία και μπορεί να γίνει αν εκσυγχρονιστεί. Για να γίνει αυτό η στρατηγική είναι να καλυφθεί το γήπεδο γύρω-γύρω από ένα υλικό σαν σήτα που καλύπτει όλες τις ατέλειες και βοηθά να μπουν οι δυο νέες κερκίδες. Αυτές που μπαίνουν κάθονται πάνω από τις υπάρχουσες. Το υλικό μπορεί και βγάζει φως. Επίσης γίνεται ένα εστιατόριο που μπορεί να λειτουργήσει και ως μουσείο.

Στα τέσσερα σημεία του κόρνερ γίνονται διώροφοι χώροι για σουίτες και από κάτω μπαρ και εστιατόρια. Εξωτερικά μπορούν να προβάλλονται διάφορα και να φωτίζεται η πόλη. Σαν καλάθι. Το σύνολο των κερκίδων θα φτάσει στις 20.000 συνολικά. Οι σουίτες θα έχουν θέα και πίσω έτσι ώστε να φιλοξενεί και εκδηλώσεις
».

Για τη νέα Λεωφόρο μίλησε και η υπεύθυνη του γραφείου μάρκετινγκ:

Αυτή είναι η νέα Λεωφόρος (pics)«Έχουμε οργανώσει μία καμπάνια επικοινωνίας. Το γήπεδο είναι μέρος της ιστορίας μας, αλλά και μέρος της πόλης. Είναι ένα κάλεσμα προς τους φιλάθλους της ομάδας να υποστηρίξουν το όραμά μας. Έχουμε διαμορφώσει δέκα που έχουν αντισταθμιστικά οφέλη αλλά και ευκολίες πληρωμής. Τα οφέλη υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας και εκτός των υπολοίπων (όπως π.χ. εκπτώσεις) θα υπάρχει και αυτό της ονοματολογίας της θέσης.

Γίνονται χορηγοί εφ' όρου ζωής και αυτό αποτυπώνεται. Έχουμε οργανώσει μια μεγάλη καμπάνια, με διάφορα διαφημιστικά οχήματα, όπως το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ μας. Υπάρχουν οι πρεσβευτές μας που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους και συμβάλουν στην επέκταση της καμπάνιας. Οργανώνουμε, επίσης, για την επόμενη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Χριστίνα Βραχάλη, με τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Στο στούντιο θα βρίσκονται παλαίμαχοι αθλητές, ταλέντα, δημοσιογράφοι και θα κάνουμε συνδέσεις με τα κλαμπ του Παναθηναϊκού σε Αμερική, Κύπρο και Ευρώπη. Εκείνη τη βραδιά ελπίζουμε όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού να ενωθεί για να στηρίξει το νέο όραμα
».

Οι ερωτήσεις στο τέλος της εκδήλωσης:


Για το πόσο θα χρειαστεί να γίνει το έργο και αν θα επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα (και ο ερασιτέχνης):

«Τα έργα θέλουν τρεις μήνες. Τα ευρωπαϊκά ματς θα γίνουν στο ΟΑΚΑ. Εκτός κι αν προλάβουμε κάποια στην Λεωφόρο. Στο πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε εδώ παράλληλα με τα έργα. Εσωτερικά θα αναβαθμιστούν οι χώροι (καθίσματα, τουαλέτες κτλπ). Θα λειτουργήσει ξανά το κολυμβητήριο».

Το κόστος πόσο το εκτιμάται και αν θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας: «Μπορούμε να δώσουμε πολλά χρήματα, αλλά για να γίνουν τα βασικά κομμάτια θέλουμε από 10-15.000.000€. Ελπίζουμε πως θα δοθούν χρήματα από την πολιτεία. Εμείς όμως ξεκινάμε μόνοι μας για να γίνουν γρήγορα. Ούτως ή άλλως δεν φτάνουν».

Για το πόσο θα χρειαστεί ακριβώς:

«Η πρώτη φάση που είναι η αναβάθμιση ξεκινά άμεσα μετά τα πλέι οφ. Η δεύτερη με τις κερκίδες μετά την άδεια. Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά για να βγει η άδεια, δεν υπάρχει λόγος να μην εκδοθεί άμεσα. Μόλις ξεκινήσουμε με την άδεια θα χρειαστούν τρεις μήνες».

Ονοματοδοσία του γηπέδου:

«Θα έχει ενδιαφέρον η συμμετοχή του κόσμου. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ονοματοδοσία, αλλά πρέπει να γίνει το έργο πρώτα και πρέπει να περάσει από τον ερασιτέχνη. Είναι θέμα ταμπού και θα το δούμε».
Ομάδες που αφορά: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΜΕΤΑ

Σχολιασμός

15 σχόλια:

στις 09/05/2016 17:40
Αντε με το κάλο να αρχίσουν! μου αρέσει πολύ...

στις 09/05/2016 17:46
με τι λεφτα θα το κανει το γηπεδο; με λεφτα απο τα ταμεια του κωλοκρατους; να το κανετε με δικα σας λεφτα ! εδω ο κοσμος δεν εχει να φαει , ειναι απληρωτος, και δεν υπαρχουν νοσοκομεια , σχολεια και εσεις θελετε 10-15 εκ για γηπεδο. εαν ειχε το κρατος 10-15 εκ θα εκανε παρτυ!

στις 09/05/2016 17:47
ζουμε σε δυσκολους καιρους! αφηστε τα γηπεδα! και πρωταθλημα που εχουμε πολυ ειναι!

στις 09/05/2016 18:55
Kala egkainia to 2089....RRRREEEEEEE vale 5 eurw sthn omada na pareis mia petseta(estw na grafei kapou to onoma sou ws proedros)

στις 09/05/2016 19:50
ΩΧ ΑΛΛΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ!

στις 09/05/2016 20:26
αν ειναι να κανει γηπεδο ο αρησ ο παοκ ο πανιωνιοσ με λεφτα τοθ κρατουσ ασε μασ αφραγκουζε

στις 09/05/2016 21:09
Τα επόμενα 50 χρόνια μόλις του ασκούν κριτική η πρώτη δικαιολογεία θα είναι σας έφτιαξα γήπεδο...Που έχετε μπλέξει και εσεις!!!!!!!!

στις 09/05/2016 22:41
πιο αχωευτη απο ολες αυτη η ομαδα. ουφ πια!!! βαζελας ομαδα του κρατους.

στις 10/05/2016 00:43
stasoumugdala?Oxi aderfe gia ton alafouz lew,emena o dikos mou anevike apo Γ kai prwth xronia sthn A sas gamise ta prekia me bajet 2 miria,toulaxiston apo to diko sas team pou upografei mia fora thn vdomada sta tmhmata gia na doun oti einai ellada einai klaaaaaaaaaaaaaashs anoteros

στις 10/05/2016 01:34
Προτιμω το γαυρο.

στις 10/05/2016 04:01
ESEIS OI OLYMPIAKOI GAMW TIS MANES SAS POUTANAS GIOI POS PIRATE GHPEDO ?MIPOS EIXATE TI RIZOUPOLI POU EINE SA DASOS ? MIPOS O KOKKALIS SAS EKANE DWRO MAZI ME TO PASOK TO KOKKALISKAKIS ?OUTE FRAGO DN EXETE PLIRWSEI EMEIS EXOUME GHPEDO DIKO MAS POU THA PEITE OTI EIMASTE OMADA TOU KRATOUS GAMW TIS MANES SAS 40 EKATOMIRIA KOKKALISKAKIS KAI O PALIOXONTROS O KOILARAS DEN EXEI PLIRWSEI OUTE 1 EURO THANATOS S AUTON KAI STO KOLOGERO P KATESTREPSAN TO PODOSFAIRO

στις 10/05/2016 13:35
ααααααα

στις 10/05/2016 23:05
stasoumugdala?eimai 25 kai oxi 15 xronwn,loipon ante mazepsou siga siga kai na milas ligo kai swsta,olo polla les kai malakies,Eexeis grapsei se ola ta site kai meta apo kathe sxolio sou oloi vrizoun kai gelane me thn party sou.Ante noumero,pou tha me peis kai 15 xronwn,15 einai to poulaki sou valaka.Tentwsou twra

στις 10/05/2016 23:05
vlaka*

στις 10/05/2016 23:08
afagate thn poutsa sas fetos,vlepete pws twra kanei koumanto mhtsos(giati oso anafora to kupello sas douleuei psilo xazei an den to exete katalavei giati eiste kai ligo feskes eseis)MIA OMADA SAS GAMISE FETOS KAI LEGETAI A.E.K....Karamarinidh

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: