Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Ατλέτικο!

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Ατλέτικο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/5/2016 23:41
Σ’ ένα παιχνίδι που έσπασαν… καρδιές, η Μπάγερν κέρδισε με 2-1 την Ατλέτικο στο Μόναχο, όμως οι «ροχιμπλάνκος», έχοντας… προίκα το 1-0 του πρώτου αγώνα, πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στο εκτός έδρας γκολ! Αλόνσο (31’), Γκριεζμάν (53’) και Λεβαντόσκι (74’) οι σκόρερ, από ένα χαμένο πέναλτι για τις δύο ομάδες.

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια προκρίθηκε η Ατλέτικο! Σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα, η Μπάγερν κέρδισε με 2-1 στο Μόναχο, όμως δεν κατάφερε να πετύχει ακόμα ένα γκολ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για 3η σερί χρονιά στα ημιτελικά του θεσμού!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο κατάφερε απλώς να ισοφαρίσει το σκορ του αγώνα με απευθείας φάουλ του Αλόνσο στο 31’. Δύο λεπτά μετά, ο Όμπλακ κράτησε ζωντανή την Ατλέτικο, αποκρούοντας το πέναλτι του Μίλερ και στο 54’ οι «ροχιμπλάνκος» πέτυχαν το καθοριστικό εκτός έδρας γκολ με τον Γκριεζμάν.

Η Μπάγερν χρειάζονταν δύο γκολ για την πρόκριση και στο 74’ διένυσε τη μισή διαδρομή, ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα με τον Λεβαντόφσκι. Ο ημιτελικός είχε πάρει… φωτιά, αν και ο Τόρες θα μπορούσε να τη σβήσει στο 84’ εφόσον ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για μαρκάρισμα εκτός περιοχής.

Ο Νόιερ μάντεψε σωστά και στα εναπομείναντα λεπτά οι Βαυαροί «σφυροκόπησαν» την Ατλέτικο, ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε άντεξε την πίεση και θα είναι αυτή που θα βρίσκεται το βράδυ της 28ης Μαΐου στο Μιλάνο.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό η Ατλέτικο!
Η Μπάγερν πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ωστόσο στο πρώτο τέταρτο δεν κατάφερε να ανησυχήσει την Ατλέτικο. Αντίθετα, οι «ροχιμπλάνκος» προσπάθησαν να απειλήσουν με δύο μακρινά σουτ του Γκάμπι (6’, 15’), όμως ο Νόιερ δεν συνάντησε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους Βαυαρούς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβασε σημαντικά την απόδοση της και πίεσε ασφυχτικά τους φιλοξενούμενους, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες για το 1-0. Στο 20’ ο Όμπλακ έδιωξε με το πόδι την προσπάθεια του Λεβαντόφσκι και στο 24’ απόκρουσε και το σουτ του Ριμπερί. Μάλιστα στη συνέχεια πρόλαβε τον Λεβαντόφσκι, πριν πάρει το ριμπάουντ.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 31’. Ο Αλάμπα κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Τσάμπι Αλόνσο με απευθείας εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την Μπάγερν. Δύο λεπτά μετά, οι Βαυαροί κέρδισαν πέναλτι, για κράτημα του Χιμένες στον Μαρτίνεθ, έχοντας την ευκαιρία να πάρουν σκορ πρόκρισης. Ωστόσο, ο Όμπλακ απόκρουσε την εκτέλεση του Μίλερ, κρατώντας το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν στην παράταση, ωστόσο, αυτό το σενάριο διαγράφηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 54’ ο Τόρες έδωσε εξαιρετικά στον Γκριεζμάν, αυτός έφυγε στην πλάτη του Αλάμπα και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, «παγώνοντας» την «Άλιανζ Αρίνα».

Η Μπάγερν χρειάζονταν πλέον δύο γκολ για να πάρει αυτή την πρόκριση, πράγμα καθόλου εύκολο όταν απέναντι σου έχεις την αρμάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Η πρώτη ευκαιρία των Βαυαρών ήρθε στο 67’ με ένα μακρινό σουτ του Αλόνσο, που δεν ανησύχησε τον Όμπλακ. Τρία λεπτά μετά, ο Σλοβένος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε εν κινήσει σουτ του Λεβαντόφσκι, όμως στο 74’ ο Πολωνός κατάφερε να σκοράρει, ξαναβάζοντας την Μπάγερν μπροστά στο σκορ. Ο Αλάμπα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βιδάλ έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Λεβαντόφσκι από κοντά «έγραψε» το 2-1.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν ακόμα ένα γκολ για την πρόκριση και ο ημιτελικός είχε πάρει φωτιά. Στο 81’ το δυνατό σουτ του Αλάμπα κόντραρε στον Σαούλ και στο 84’ ο Τσακίρ σφύριξε λανθασμένα πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο, αφού στο ριπλέι ο Τόρες φάνηκε ότι ανατράπηκε εκτός περιοχής. Ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να στείλει τους «ροχιμπλάνκος» στον τελικό, όμως ο Νόιερ τον νίκησε από τα έντεκα βήματα, κρατώντας ζωντανή την Μπάγερν.

Στο 87’ ο Γκάμπι έδιωξε σωτήρια την μπάλα προ του Λεβαντόφσκι και ένα λεπτό μετά ο Όμπλακ έκανε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Αλάμπα. Η ομάδα του Σιμεόνε κράτησε με νύχια και με δόντια το υπέρ της αποτέλεσμα και κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τον τελικό.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα (73' Κομάν), Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (46' Καράσκο Φερέιρα), Σαούλ Νίγκεθ, Κόκε (93' Σάβιτς), Γκριεζμάν (82' Πάρτεϊ), Φερνάντο Τόρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.