Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα με Μάνταλο

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα με Μάνταλο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/4/2016 21:03
Με γκολ του Μάνταλου (73’) η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο στο άδειο ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι (26/4).

Η ΑΕΚ, στο πρώτο της παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Γκουστάβο Πογιέτ, κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο στον ΟΑΚΑ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Η «Ένωση» είχε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας τον τρόπο ια να διασπάσει την άμυνα του Ατρόμητου. Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Λαζαρίδης στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα. Ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο 5ο λεπτό, ενώ στο 11’ ο Μπάρκας έδιωξε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Μάνταλου.

Η κατοχή στο πρώτο 20λεπτο ήταν στο 80%-20% υπέρ της ΑΕΚ, η οποία στο 24’ είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του ανενόχλητου Μπαρμπόσα, όμως ο Μπάρκας μπλόκαρε τη μπάλα. Οχτώ λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μάνταλο, στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο και στο 48’ «άγγιξε» το 1-0, όμως ο Μπαρμπόσα από πλεονεκτική θέση, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ! Στο 69’ το μακρινό σουτ του Σιμόες έφυγε δίπλα από το δοκάρι, όμως στο 73’ ο Μάνταλος κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Αραβίδη, ο Μάνταλος σκόραρε με το κεφάλι, ανοίγοντας το σκορ για την «Ένωση».

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απαντήσει και στο φινάλε του αγώνα έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Γροντής βρέθηκε με τη μπάλα στη μικρή περιοχή, όμως καθυστέρησε και ο Γιόχανσον τον έκοψε σωτήρια, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.