Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Λίβερπουλ στο ντέρμπι

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Λίβερπουλ στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/3/2016 00:20
Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ πήρε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ήταν ένα επίπεδο πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήραν άνετα τη νίκη με 2-0 στο «Άνφιλντ», κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ ήταν η νικήτρια στο πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε… μόνο με 2-0 και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα στη ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ».

Οι «κόκκινοι» είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα του αγώνα και λίγο πριν την συμπλήρωση του 20λεπτου ο Μέμφις έκανε πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Στάριτζ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και εάν δεν ήταν ο Ντε Χέα, η Λίβερπουλ θα είχε πετύχει δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο.

Ο Ισπανός γκολκίπερ πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε προβολή του Κουτίνιο στο 24’ ενώ εφτά λεπτά μετά είπε «όχι» και σε σουτ του Στάριτζ. Στο 42’ ο Ντε Χέα έδιωξε και την προσπάθεια του Λαλάνα, κρατώντας το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Φαν Χαάλ έβαλε τον Κάρικ στη θέση του Ράσφορντ, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν την Λίβερπουλ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, ωστόσο Κουτίνιο (54΄) και Λαλάνα (69΄) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό Ντε Χέα.

Ωστόσο στο 73’ ο Κάρικ υπέπεσε σε τραγικό λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στην Λίβερπουλ να πετύχει δεύτερο γκολ με κοντινό σουτ του Φιρμίνο. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «κόκκινοι» πάνε με μεγάλο προβάδισμα στη ρεβάνς του «Όλντ Τράφορντ».

Νίκη-μισή πρόκριση για Βιγιαρεάλ, πρώτο βήμα για Μπιλμπάο, Λάτσιο


Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος για Λίβερπουλ στο ντέρμπι
Νίκη με το ίδιο σκορ και για την Βιγιαρεάλ, η οποία κέρδισε με 2-0 την Λεβερκούζεν στο «Ελ Μαδριγάλ» και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος και πήρε από νωρίς το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Μπακαμπού (4’). Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 56’ ο Μπακαμπού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Από την άλλη, η Μπιλμπάο ήταν η νικήτρια στον ισπανικό εμφύλιο, καθώς επικράτησε 1-0 της Βαλένθια στο «Σαν Μαμές». Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση λόγω της έντονης βροχόπτωσης και η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Γκαρθία (20’).

Τέλος, Σπάρτα Πράγας και Λάτσιο ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Τσεχία, σκορ που δίνει το προβάδισμα στους Ιταλούς. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 13' με ένα όμορφο γκολ του Φρίντεκ, όμως στο 38’ ο Παρόλο ισοφάρισε για το τελικό 1-1, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους «λατσιάλι».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.