Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Πέταξε» για τους «8» η Μπενφίκα

Τσάμπιονς Λιγκ: «Πέταξε» για τους «8» η Μπενφίκα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/3/2016 23:02
Η Μπενφίκα κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και με συνολικό σκορ 3-1, εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προηγήθηκαν με Χουλκ (69’) οι γηπεδούχοι, το γύρισαν με Γκαιτάν (85’) και Ταλίσκα (90+6’) οι Πορτογάλοι.

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2012 προκρίθηκε η Μπενφίκα. Οι «αετοί» κέρδισαν με 2-1 την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και… πέταξαν για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μέτριο παιχνίδι με λίγες καλές στιγμές το πρώτο μέρος. Η Μπενφίκα απείλησε πρώτη στο 4’ με απευθείας φάουλ του Ζόνας (απόκρουσε ο Λοντίγκιν) και η Ζενίτ απάντησε στο 7’ με σουτ του Τζιούμπα, το οποίο έφυγε δίπλα από τα δοκάρια. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ρενάτο Σάντσες στο 20’ στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου.

Η Ζενίτ χρειάζονταν γκολ για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και στο ξεκίνημα της επανάληψης είχε δύο σημαντικές στιγμές με Σμολίνκοφ (60’) και Τζιούμπα (62’), οι οποίοι αστόχησαν εξ’ επαφής. Στο 63’ ο Λοντίγκιν νίκησε τον Ζόνας σε τετ-α-τετ και στο 69’ οι Ρώσοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ζιρκόβ, ο Χουλκ σκόραρε με κεφαλιά, φτάνοντας τα 17 γκολ καριέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπενφίκα «άγγιξε» την ισοφάριση στο 72’, όμως ο Λοντίγκιν έκανε εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Λίντελοφ. Τελικώς το γκολ των «αετών» ήρθε στο 85’. Ο Ραούλ Χιμένες επιχείρησε το σουτ, ο Λοντίγκιν έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκαϊτάν με το κεφάλι, ισοφάρισε σε 1-1, χαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του.
Την ανατροπή ολοκλήρωσε στις καθυστερήσεις ο Ταλίσκα, σκοράροντας με κο
ντινό πλασέ για το τελικό 2-1.

Οι τραυματίες των Λουιζάο και Λόπες σε συνδυασμό με τους τιμωρημένους Ζαρντέλ και Αντρέ Αλμέιδα έφεραν τον Σάμαρη σε θέση στόπερ, με τον Έλληνα άσο να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση. Από την άλλη, ο Μήτρογλου δεν απείλησε και αντικαταστάθηκε στο 67’.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.