Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Ο Βάργκας «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό!

Σούπερ Λιγκ: Ο Βάργκας «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2016 21:34
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκας (79’), η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Παναθηναϊκό άφησε τους «πράσινους» στο -7 από την 2η θέση της βαθμολογίας, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο αθηναϊκό ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό! Η «Ένωση» πήρε τη νίκη με 1-0 στο ΟΑΚΑ και ξέφυγε με +7 από την τρίτη θέση. Μετά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ο Βάργκας «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 79ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ «κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, την πρωτιά στα πλει-οφ και την Πέμπτη (3/3) αντιμετωπίζει στο Κύπελλο τον Ατρόμητο, την μοναδική ομάδα που την έχει κερδίσει μέσα στο 2016!

Σούπερ Λιγκ: Ο Βάργκας «ξέρανε» και τον Παναθηναϊκό!
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ωστόσο η πρώτη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στην «Ένωση». Στο 9’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας, ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Στιλ σε σπουδαία απόκρουση. Στη συνέχεια της φάσης ο Γιόχανσον από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 11’ με ένα μακρινό σουτ του Εσιέν, που έφυγε άουτ. Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και ο Αμπέντ στο 21', όμως ο Μπαρόχα μπλόκαρε εύκολα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» ήρθε στο 25’, όταν μετά από γύρισμα του Μέστο, ο Καλτσάς έκανε το πλασέ απέναντι από τον Μπαρόχα, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή ωστόσο ήταν κακή και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ δεν ήταν καθόλου ήρεμοι και υπέπιπταν σε αρκετά λάθη, με ενδεικτική τη φάση του 43’. Ο Άρθο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Μπαρόχα, ο Μπέργκ πήγε να βγει τετ-α-τετ, αλλά ο Βενεζουελάνος γκολκίπερ πρόλαβε να διώξει με τα πόδια, κρατώντας το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αρκετά νεύρα, με τον Μπεργκ να γλιτώνει την κόκκινη στο 49’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Άρθο. Λίγα λεπτά μετά, Πογιέτ και Καλτσάς αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες μπροστά στον πάγκο της ΑΕΚ για ένα πλάγιο. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, ώσπου στο 64’ ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στο ματς τους Αραβίδη και Τζεμπούρ αντί των Πέκχαρτ και Πλατέλλα, αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2.

Στο 67' η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όμως ο νεοεισελθόντας Αραβίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ. Τρία λεπτά μετά, ο Εσιέν δοκίμασε ένα σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω, ενώ στο 73' ο Ντίντακ έβαλε σωτήρια την κόντρα σε σουτ του Μπεργκ.

Όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα κρίνονταν στο γκολ και αυτή που το πέτυχε ήταν η ΑΕΚ. Στο 79’ ο Βάρκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σκοράροντας για 3ο σερί ντέρμπι, μετά τα γκολ κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση, χωρίς αποτέλεσμα και στο φινάλε έχασε τον Μέστο, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε δύο λεπτά. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ ξέφυγε με +7 από την 3η θέση της βαθμολογίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.