Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Και μαθηματικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Και μαθηματικά πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/2/2016 16:59
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Βέροια στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κατέκτησε και μαθηματικά το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Φουστέρ (13’, 65’) και Πουλίδο (83’) οι σκόρερ.

Την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του «σφράγισε» ο Ολυμπιακός. Με δύο γκολ του Πουλίδο και ένα του Φουστέρ, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-0 την Βέροια και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο πριν καν βγει ο Χειμώνας.

Αυτό ήταν το 6ο συνεχόμενό πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες και το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν το δικό τους ρεκόρ, όταν την σεζόν 2012 - 2013 είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές από τις 10 Μαρτίου.

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, λόγω απουσιών, αλλά και του επερχόμενου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Ο Νταβίντ Φουστέρ ξεκίνησε βασικός, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στο 6’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο γκολκίπερ της Βέροιας μπλόκαρε το σουτ του Τσόρι, όμως στο 19’ ο Φουστέρ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Μαλόν, άλλαξε πορεία και ο Ισπανός άσος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Βέροια προσπάθησε να απαντήσει και είχε καλή στιγμή στο 26’ με σουτ του Γιουσούφ, υποχρεώνοντας τον Ρομπέρτο σε απόκρουση. Τρία λεπτά μετά, το σουτ του Ανάκογλου από καλή θέση δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 31’ ο Καντιμοίρης έδιωξε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Κασάμι. Ο Ελβετός μέσος του Ολυμπιακού είχε άλλη μια καλή στιγμή με άστοχη κεφαλιά στο 44’, ενώ η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ στο 45’ με εξαιρετικό σουτ του Μαγιέφσκι, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’) ο Μαγιέφσκι βρέθηκε απέναντι από τον Ρομπέρτο, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το 1-0. Η Βέροια δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και στο 65’ οι γηπεδούχοι «έγραψαν» το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Μετά από σέντρα του Σαλίνο, ο Κολοβός κοντρόλαρε με το στήθος και ο Φουστέρ με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ολυμπιακού, ο οποίος δημιούργησε αρκετές φάσεις για ένα 3ο γκολ. Στο 72’, μετά από σέντρα του Ερνάνι, που επέστρεψε στην ενεργό δράση, ο Φουστέρ προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα. Στο ίδιο λεπτό, ο Καντιμοίρης έδιωξε το σουτ του Φορτούνη και στο 73’ ο άσος του Ολυμπιακού επιχείρησε να σκοράρει με ψαλίδι, όμως ο γκολκίπερ της Βέροιας έδιωξε με υπερένταση.

Στο 79’ το σουτ του Μπουχαλάκη έφυγε λίγο άουτ και στο 82’ ο Καντιμοίρης έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Ντα Κόστα. Το 3ο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο επόμενο λεπτό, με το Πουλίδο να σκοράρει με προβολή, έπειτα από φάση διαρκείας, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Με το σφύριγμα της λήξης, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και μαθηματικά το 43ο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν και το πιο γρήγορο της ιστορίας τους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.