Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» με Μέσι η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/2/2016 23:45
Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι (71’, 83’ πεν.) η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ στο «Έμιρειτς» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» νίκησαν με 2-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο και η ρεβάνς του «Καμπ Νου» απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και οι «κανονιέρηδες» θα πρέπει να κάνουν τρομερά πράγματα για να μην αποκλειστούν για 6η σερί χρονιά από τη φάση των «16».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (71’, 83’ πεν.), σκοράροντας για πρώτη φορά απέναντι στον Πετρ Τσεχ (μετρούσε περισσότερα από 500 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ από τον Αργεντινό). Με βάση την στατιστική, το 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα δίνει στην Άρσεναλ μόλις 2,3% πιθανότητες να ανατρέψει τα δεδομένα στη ρεβάνς του «Καμπ Νου».

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» με Μέσι η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα της Άρσεναλ, η οποία ήταν πολύ καλά στημένη και δεν άφηνε χώρους στους Καταλανούς.

Η υπεροχή των «μπλαουγκράνα» δεν μετουσιώνονταν σε ευκαιρίες και η Άρσεναλ απείλησε πρώτη στο 22’. Ο Οζίλ γύρισε την μπάλα για τον Τσάμπερλειν αλλά το πλασέ του Άγγλου από πλεονεκτική θέση ήταν αδύναμο και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς αξιόλογες φάσεις μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου η Μπαρτσελόνα «άγγιξε» το 1-0. Στο 45+1’, μετά από σέντρα του Άλβες, ο Σουάρες πήδηξε μόνος του για την κεφαλιά απέναντι από τον Τσεχ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι «μπλαουκράνα» μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 49’ έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-0. Ο Ινιέστα έβγαλε τον Νεϊμάρ σε τετ-α-τετ με τον Τσεχ, όμως ο γκολκίπερ της Άρσεναλ έβγαλε με το πόδι το σουτ του Βραζιλιάνου, κρατώντας το μηδέν.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πίεσε ασφυχτικά την Άρσεναλ, η οποία όμως άντεξε την πίεση και στο 60’ είχε σημαντική στιγμή για να πάρει αυτή το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Οζίλ, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Τερ Στέγκεν απόκρουσε εντυπωσιακά. Στο 65’ το σουτ του Αλέξις εντός περιοχής κόντραρε στον Ινιέστα και ένα λεπτό μετά το διαγώνιο σουτ του Σουάρες έφυγε άουτ.

Η Άρσεναλ είχε κερδίσει μέτρα μετά το «εκρηκτικό» ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα, όμως οι Καταλανοί «χτύπησαν» στην κόντρα στο 71’, παίρνοντας το προβάδισμα με εκπληκτική αντεπίθεση του MSN. Ο Σουάρες πέταξε στον χώρο για τον Νεϊμάρ, αυτός έδωσε πάρε-βάλε στον Μέσι και ο Αργεντινός «έγραψε» το 1-0, σκοράροντας για πρώτη φορά απέναντι στον Πετρ Τσεχ.

Στο 78’ ο Σουάρες βρέθηκε απέναντι στον Τσεχ αλλά σημάδεψε το δοκάρι, όμως στο 83’ ο Μέσι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μερτεσάκερ και κέρδισε πέναλτι από τον Φλαμινί. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσεχ, «γράφοντας» το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.