Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: «Διπλό» στη Λεωφόρο η Ξάνθη

Σούπερ Λιγκ: «Διπλό» στη Λεωφόρο η Ξάνθη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/2/2016 21:39
Με γκολ του Σολτάνι (67’) η Ξάνθη έφυγε με σπουδαίο «διπλό» (1-0) από την έδρα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να παίζουν με δέκα παίκτες από το 51’ λόγω αποβολής του Ζέκα.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για 4ο σερί ματς χωρίς γκολ στη Λεωφόρο και η Ξάνθη πήρε σπουδαία νίκη με 1-0, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ξεφύγει ακόμα και με +7 από τους «πράσινους».

Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με εννέα απουσίες, καθώς ο Αντρέα Στραματσιόνι δεν είχε στην διάθεσή του τους Αμπέντ, Κουτρουμπή λόγω τιμωρίας και τους τραυματίες Μπεργκ, Μέστο, Σάντσεθ, Μπουμάλ, Τελάντερ, Μαμούτε και Εβανζελίστα.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο πιέζοντας ψηλά τους γηπεδούχους, οι οποίοι αδυνατούσαν να διατηρήσουν τη μπάλα. Οι Ακρίτες είχαν την υπεροχή και στο 29’ σημείωσαν τη σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρους, με τον Στιλ να σταματά σε τετ-α-τετ τον Νιέτο.

Αυτή η φάση «αφύπνισε» την ομάδα του Στραματσιόνι, η οποία απείλησε για πρώτη φορά στο 33’, όταν ο Νάνο έκανε την σέντρα και ο Βιγιαφάνιες από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, ωστόσο με εξαίρεση μια άστοχη εκτέλεση φάουλ του Καλτσά (35’) δεν απείλησε την εστία των γηπεδούχων.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα, καθώς στο 51’ ο Μάνταλος πήγε με το γράμμα του νόμου και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ζέκα για εκτός φάσης χτύπημα στον Σολτάνι. Βέβαια, ο Έλληνας διαιτητής θα έπρεπε να δείξει την ίδια αυστηρότητα και στο 29' δίνοντας δεύτερη κίτρινη στον Μπαξεβανίδη της Ξάνθης.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αποχώρησε με δάκρια και θα χάσει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Μάλιστα, ο Πορτογάλος κινδυνεύει με βαριά τιμωρία (η ποινή αυξάνεται στους αρχηγούς) που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή στα ντέρμπι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Στραματσιόνι έβαλε τους Εσιέν και Πράνιτας αντί των Καλτσά και Βιγιαφάνιες, κινήσεις που όμως δεν βοήθησαν τους γηπεδούχους. Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 67’ άνοιξε το σκορ με τον Σολτάνι. Ο Νιέτο έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Αλγερινός με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους Ακρίτες!

Τρία λεπτά μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε καλή στιγμή για να απαντήσει, όμως το σουτ του Πέτριτς έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ζαρόπουλου. Δύο λεπτά μετά ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε το σουτ του Κλωναρίδη, ενώ στο 82’ πραγματοποίησε ακόμα μια απόκρουση σε σουτ του Λουντ.

Στο 85’ η Ξάνθη έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-0, με τον Σκουρτάι να σημαδεύει το δοκάρι του Στιλ με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μπέρτου. Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ξανά μέχρι το φινάλε και οι Ακρίτες έφυγαν με σπουδαίο «διπλό» από τη Λεωφόρο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.