Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: «Σφράγισε» την πρόκριση η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: «Σφράγισε» την πρόκριση η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/1/2016 21:08
Με ωραία γκολ από Γιόχανσον και Μπουονανότε, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και «σφράγισε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όντας η μοναδική ομάδα στο θεσμό που δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ.

Συνεχίζει την αήττητη πορεία της στον θεσμό του Κυπέλλου η ΑΕΚ. Η «Ένωση» κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Λιβαδειά, εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έπαιξε όσο χρειαζόταν, σ’ ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς καθόλου ρυθμό. Οι γηπεδούχοι είχαν φλύαρη κατοχή, καθώς δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Λεβαδειακού, και το μόνο αξιοσημείωτο στο πρώτο ημίωρο ήταν ο τραυματισμός του Κορδέρο (27’), που έδωσε τη θέση του στον Σιμόες.

Η ΑΕΚ ανέβασε το ρυθμό της μετά το 40’ και είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Μπουονανότε (40’) και Γιόχανσον (43’), τα οποία «έβγαλε» ο Τσιντότας. Ωστόσο στο 44’, μετά από κόρνερ του Πλατέλλα, ο Τζεμπούρ έπιασε κεφαλιά στο δοκάρι και ο Γιόχανσον στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) ο Λεβαδειακός είχε σημαντική στιγμή με τον Γιακουμάκη για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αλλά ο Ανέστης κράτησε το μηδέν, στην μοναδική αξιόλογη φάση των Βοιωτών. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 51’ με κοντινή κεφαλιά του Γιόχανσον (απόκρουσε ο Τσιντώτας) και στη συνέχεια το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ έλεγχε απόλυτα το ματς και στο 86’ έφτασε σε δεύτερο γκολ με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε. Ακολούθησαν δύο καλές φάσεις για τον Τζιμπούρ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.