Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Καρδιοχτύπησε αλλά νίκησε η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Καρδιοχτύπησε αλλά νίκησε η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/1/2016 22:51
Με σκόρερ τους Αραβίδη (10’)-Μπαρμπόσα (53’) και τον Ανέστη να αποκρούει πέναλτι, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και έκανε το 3x3 για το 2016. Ισοφάρισαν προσωρινά στο 17’ με τον Σολτάνι οι Ακρίτες, που πίεσαν στο φινάλε για το 2-2.

Η ΑΕΚ δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση της, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει με 2-1 την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ και να πάρει την 3η σερί νίκη της για το 2016.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρέταξε με 4-3-3 την «Ένωση», η οποία ξεκίνησε δυνατά το ματς και στο 10’ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μάνταλος επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσέναμο απόκρουσε ασθενώς και ο Αραβίδης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα το ματς, όμως αρκούσε ένα λάθος της άμυνας προκειμένου η Ξάνθη να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 17’, ο Ντίντακ δεν μπόρεσε να σταματήσει την σέντρα του Νιέτο και ο Σολτάνι με άψογο σουτ στην κίνηση ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.

Μετά το γκολ, η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέζει ψηλά και στο 33’ ο Αραβίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσενάμο, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης τον σταμάτησε. Οι δύο άσοι βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στο 45’, με τον Τσενάμο να βγαίνει νικητής και τις δύο φορές, κρατώντας το 1-1.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 53’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με ωραίο σουτ του Μπαρμπόσα στην κίνηση, έπειτα από μπαλιά του Βάργκας. Αμέσως ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Καπετάνιο και στο 63' ο επιθετικός των Ακριτών πήρε πέναλτι, καθώς ο Κουκουλάκης έκρινε ότι υπήρξε σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νιέτο, όμως ο Ανέστης απέκρουσε το πέναλτι και ο Σολτάνι δεν κατάφερε να σκοράρει στην επαναφορά, αφού τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της «Ένωσης».

Ο Ανέστης κράτησε το 2-1 και ο Πογιέτ αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2, ρίχνοντας στο ματς τους Γιόχανσον και Κολοβέτσιο αντί των Βάργκας και Μάνταλου. Η έξοδος όλων των δημιουργικών παικτών είχε ως συνέπεια η ΑΕΚ να δυσκολεύεται επιθετικά, κάτι που προκάλεσε γκρίνια στον κόσμο.

Η Ξάνθη κέρδισε μέτρα και πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 90+1’, όταν ο Βασιλακάκης έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το 2-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ έκανε το 3x3 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για το 2016.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.