Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ηρακλή (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ηρακλή (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/1/2016 21:54
Με γκολ του Μπαρτολίνι (73’), ο Ηρακλής κέρδισε με 1-0 στη Βέροια και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Βέροια, που έχασε πέναλτι με τον Ναζλίδη.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» έφυγε με τη νίκη (1-0) από την έδρα της Βέροιας και απέκτησε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στις 13 Ιανουαρίου.

Η Βέροια ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και στο 13’ απείλησαν για πρώτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία. Τρία λεπτά μετά ο Καϊκούτ βρέθηκε με τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε υπό πίεση πέρασε ψηλά άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Βέροιας ήρθε στο 25’, όταν σε σέντρα από τα αριστερά, ο Μαγέφσκι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το πλασέ, αλλά ο Χουάντερσον με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις στο πρώτο μέρος και η πρώτη του αξιόλογη στιγμή στο ματς ήρθε στο 55’, με ένα μακρινό σουτ του Βέλλιου, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Καντιμοίρη. Δύο λεπτά μετά, στην απέναντι εστία, ο Μαγέφσκι βρέθηκε αφύλαχτος στη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά άστοχο.

Ωστόσο στο 62' ο διαιτητής Θάνος είδε πέναλτι σε τράβηγμα του Στάμου στον Ναζλίδη και καταλόγισε πέναλτι για τη Βέροια. Ο επιθετικός των γηπεδούχων ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Χουάντερσον έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν για τον Ηρακλή.

Στο 67’ ο Μαγέφσκι σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία, αστοχώντας με σουτ μέσα από την περιοχή και δύο λεπτά μετά ο «Γηραιός» είχε σημαντική για να πάρει αυτός το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ του Ρομάνο, ο Καντιμοίρης έκανε άστοχη έξοδο και ο Μπαρτολίνι δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία της Βέροιας.

Ωστόσο στο 73’ ο Αργεντινός πήρε το… αίμα του πίσω, καθώς μετά από φάουλ του Ρομάνο, πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν απάντηση και είχαν δύο σημαντικές στιγμές για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Στο 78’ ο Κόλα πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ωστόσο έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Ηρακλή. Εννέα λεπτά μετά, ο Νέτο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από καλή θέση, όμως ο Χουάντερσον δήλωσε ξανά «παρών», κρατώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.