Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο Γιώργος Σιδηρόπουλος

«Έφυγε» ο Γιώργος Σιδηρόπουλος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/1/2016 15:35
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών άφησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιώργος Σιδηρόπουλος, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, παλαίμαχος γκολκίπερ της ΑΕΚ, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σιδηρόπουλος φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ από το 1973 μέχρι το 1978 και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, αλλά και αυτής που κατέκτησε το νταμπλ την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, το 1976 κράτησε ανέπαφη την εστία του για 700 συνεχή λεπτά και έγινε ο τερματοφύλακας με την πλέον μακρόχρονη ανέπαφη εστία στην ιστορία της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ τον απέκτησε από τα Τρίκαλα το 1973, όπου εκτός από τις εξαιρετικές εμφανίσεις κάτω από τα γκολπόστ, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην Α’ Εθνική που σκόραρε με πέναλτι. Σκόραρε στα ματς με Παναθηναϊκό το 1972 και με Πανιώνιο το 1973.

Μετά την «Ένωση» αγωνίστηκε στον Ατρόμητο, τον οποίο βοήθησε να κερδίσει την άνοδο στην Α’ Εθνική, τη σεζόν 1979-80. Αγωνίστηκε επίσης στις Π.Ο. Ελασσόνας, Διαγόρα Ρόδου και ΑΕΛ.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελασσόνα, καθώς πρέπει να μεταφερθεί η σορός του από τη Γερμανία της οποίας ήταν μόνιμος κάτοικος.

Η ανακοίνωση του Ατρόμητου:


«Έφυγε» ο Γιώργος Σιδηρόπουλος
Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα Γιώργου Σιδηρόπουλου σε ηλικία 67 ετών από την επάρατο νόσο.

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος ήρθε στην ομάδα μας την σεζόν 1979-80 και με 32 συμμετοχές κάτω από τα γκολπόστ συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της ανόδου στην Α’ Εθνική. Αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο (1980-81) στη μεγάλη κατηγορία πραγματοποιώντας 23 συμμετοχές.

Είχε αγωνιστεί επίσης σε Τρίκαλα, Ελασσόνα, Λάρισα και ΑΕΚ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελασσόνα, καθώς πρέπει να μεταφερθεί η σορός του από τη Γερμανία της οποίας ήταν μόνιμος κάτοικος.

Στη φωτό ο Γιώργος Σιδηρόπουλος με μια ενδεκάδα της σεζόν 1980-81 αποτελούμενη από τους Παντελίδη, Μαρή, Βακάλη, Ρυμική, Κάπουα, Στ. Μισαηλίδη, Παγκάκη, Αθανασόπουλο, Κότσαλο, Παουνόφσκι.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.