Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νύχτα αίματος στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί-εκρήξεις στο «Σταντ ντε Φρανς»!

Νύχτα αίματος στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί-εκρήξεις στο «Σταντ ντε Φρανς»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/11/2015 00:59
Το απόλυτο σοκ στο Παρίσι! Τουλάχιστον 127 νεκροί αναφέρονται μετά από επιθέσεις τρομοκρατών σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» κατά τη διάρκεια του Γαλλία-Γερμανία! Αιματηρή λήξη της ομηρίας στο Μπατακλάν με 118 νεκρούς - ανέλαβε τη ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι έπειτα από τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές.

Η πρώτη επίθεση έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν και άνοιξαν πυρ.

Νύχτα αίματος στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί-εκρήξεις στο «Σταντ ντε Φρανς»!
Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο «Σταντ ντε Φρανς» (γήπεδο που θα γίνει ο τελικός του Euro 2016) την ώρα που διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας της Γαλλίας με την Γερμανία!

Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία του Παρισιού, κοντά στο γήπεδο σημειώθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας και μια βομβιστική επίθεση!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας! Μέσα στο γήπεδο βρίσκονταν ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα.

Μακελειό στο Μπατακλάν


Νύχτα αίματος στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί-εκρήξεις στο «Σταντ ντε Φρανς»!
Την ίδια ώρα, σοκάρει η ενημέρωση της Γαλλικής αστυνομίας, η οποία κάνει λόγο για 118 νεκρούς μέσα στο συναυλιακό κέντρο στο Μπατακλάν!

Σύμφωνα με τους αυτόπτες που επικαλείται το Reuters, ακούστηκαν πέντε εκρήξεις και ακολούθησαν πυροβολισμοί μέσα στο κέντρο. Νεκροί είναι τουλάχιστον πέντε δράστες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Γαλλία, η οποία έκλεισε τα σύνορα και διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας. Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις του Ολάντ:

«Υπάρχουν δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες. Κινητοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες δυνάμεις και το στρατό για να εξοντώσουμε τους τρομοκράτες. Θα απαγορευτεί η κυκλοφορία ενώ θα γίνουν έφοδοι στα σπίτια. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τα συνόρα κλείνουν. Κανείς δεν θα μπορεί να μπει και να βγει από την Γαλλία. Χρειάζεται ψυχραιμία. Υπάρχει λόγος να φοβόμαστε, όμως είμαστε ένα έθνος που ξέρει να αμύνεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου


Με ένα μανιφέστο θανάτου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Όπως αναφέρουν οι τζιχαντιστές στο κείμενό τους «οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους».

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσθέτει πως οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν για να δείξουν ότι η Γαλλία θα παραμείνει ένας κορυφαίος στόχος όσο συνεχίζει τις πολιτικές της.

«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11η Σεπτεμβρίου».

Στο παρακάτω vine ακούγεται η έκρηξη μέσα στο γήπεδο (βγάλτε το mute κάτω δεξιά)





Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.