Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νέα «σφαλιάρα» για την Εθνική, έχασε και από το Λουξεμβούργο!

Νέα «σφαλιάρα» για την Εθνική, έχασε και από το Λουξεμβούργο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/11/2015 23:31
Πολύ περισσότερα από μια αλλαγή προπονητή απέδειξε ότι χρειάζεται η Εθνική Ελλάδας, η οποία ηττήθηκε με 1-0 από το Λουξεμβούργο στο ντεμπούτο του Σκίμπε στο πάγκο της.

Μετά τις δύο ήττες από τα Ν. Φερόε, η Εθνική μας ομάδα έχασε και από το Λουξεμβούργο (146ο στην κατάταξη της FIFA), καθώς γνώρισε εκτός έδρας φιλική ήττα με 1-0 στο ντεμπούτο του Σκίμπε στον πάγκο της.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει αρκετή δουλειά μπροστά του ώστε να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ. Το γκολ της νίκης για το Λουξεμβούργο πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιοακίμ, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη της ιστορίας της κόντρα στη «γαλανόλευκη».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε ορεξάτα στο πρώτο μέρος και «άγγιξε» το γκολ στο 3ο λεπτό του αγώνα, έχοντας δοκάρι με πλασέ του Μήτρογλου. Δύο λεπτά μετά ο επιθετικός της Μπενφίκα είχε νέα καλή στιγμή με άστοχο σουτ, ενώ στο 8’ ο Καπίνο χρειάστηκε να επέμβει, αποκρούοντας το σουτ του Ντελγκάντο.

Η Εθνική έδειξε διάθεση στο πρώτο μέρος και δημιουργούσε κάποιες καλές στιγμές για γκολ, ωστόσο είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Στο 28’ ο Καρέλης είχε χαμένο τετ-α-τετ ενώ στο 31’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζουμπέρ, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση με το ένα χέρι. Έξι λεπτά μετά η προσπάθεια του Πέλκα κόπηκε από τους αμυντικούς, ενώ στο 40’ ο Χολέμπας επιχείρησε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο Σκίμπε πέρασε στο ματς τον Τζιόλη αντί του Πέλκα και γύρισε το σύστημα από 4-4-2 σε 4-2-3-1, αλλαγή που δεν βοήθησε στο ελάχιστο. Η «γαλανόλευκη» παρουσίασε την ίδια προβληματική εικόνα που έδειξε σχεδόν σ’ όλα τα παιχνίδια των προκριματικών, μην μπορώντας να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες.

Το Λουξεμβούργο έφτασε κοντά στο γκολ στο 54’, όταν ο Γιοακίμ βρέθηκε με τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο το πλασέ του ήταν άστοχο. Η Ελλάδα απάντησε στο 58’ με μακρινό σουτ του Σάμαρη, το οποίο απομάκρυνε ο Ζουμπέρ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός και το παιχνίδι κυλούσε χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις.

Η προειδοποιητική βολή για το Λουξεμβούργο ήρθε στο 85’, όταν ο Τιλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο. Έξι λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Γιοακίμ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-0, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη. Ο Μπενσί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γιοακίμ κατάφερε να σκοράρει με προβολή προ του Παπαδόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67' Παγιάλ), Γκέρσον (76' Τιλ), Μάρτινς (63' Ντα Μότα), Μπενσί (93' Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (84' Χολτέρ), Γιανς.

Ελλάδα: Καπίνο, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Σιόβας (78' Μόρας), Βύντρα, Χολέμπας (69' Αραβίδης), Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας (46' Τζιόλης), Καρέλης, Μήτρογλου.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.