Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιούροπα Λιγκ: Νίκησε και ελπίζει σε πρόκριση ο Αστέρας

Γιούροπα Λιγκ: Νίκησε και ελπίζει σε πρόκριση ο Αστέρας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/11/2015 00:11
Με γκολ των Μπερτόλιο (2’) και Γιάννου (45+1’), ο Αστέρας κέρδισε με 2-0 τον ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη, έμεινε ζωντανός στη μάχη για την πρόκριση και θα κυνηγήσει τη νίκη την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της Σπάρτα Πράγας για να την προσπεράσει στην 2η θέση. Διακοπή για 14 λεπτά, λόγω ρίψης καπνογόνων από τους Κύπριους οπαδούς.

Την πρώτη του φετινή νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη νίκησε με 2-0 τον ΑΠΟΕΛ στην Τρίπολη και μπήκε ξανά στο κόλπο για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Αρκάδες χρειάζονταν μόνο νίκη για να διατηρήσουν ελπίδες πρόκρισης και γι’ αυτό ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα! Μετά από λάθος διώξιμο του Αντωνιάδη, η μπάλα στρώθηκε στον Μπερτόλιο και ο Αργεντινός με τρομερό σουτ, «έγραψε» το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απαντήσει και στο 16’ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Αστίθ, αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο σε ωραία απόκρουση. Ένα λεπτό μετά οι Κύπριοι είχαν δοκάρι με σουτ του Στίλιτς, ενώ στο 18’ ο Αστέρας έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του Μπερτόλιο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Γιούροπα Λιγκ: Νίκησε και ελπίζει σε πρόκριση ο Αστέρας
Οι Κύπριοι είχαν την κατοχή, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη αξιόλογη ευκαιρία, όντας αρκετά νευρικοί στο παιχνίδι τους. Ο Αστέρας δεν απειλήθηκε και έκλεισε το πρώτος μέρος όπως το άνοιξε, δηλαδή με γκολ! Ο Μπερτόλιο τροφοδότησε τον Μάσα, αυτός έκανε τη σέντρα για τον Γιάννου και ο τελευταίος με ωραία κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ.

Στο 51’ ο Μπερτόλιο έφτασε κοντά σε ένα 3ο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που έφυγε λίγο άουτ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε πέντε λεπτά μετά με σουτ του Στίλιτς, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κετσπάγια έριξε στο ματς τον Καβενάγκι προσπαθώντας να ανατρέψει το σκορ, ενώ ο Βεργέτης πέρασε στο ματς τον Χαμντανί αντί του Μπερτόλιο, έχοντας ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το 2-0. Στο 67’ ο Στίλιτς απείλησε ξανά με σουτ, το οποίο πέρασε άουτ και ένα λεπτό μετά οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έριξαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει για περίπου 14 λεπτά τον αγώνα!

Η διακοπή επηρέασε τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, καθώς τους έκοψε το ρυθμό και η επανέναρξη του ματς βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να χάνουν ευκαιρίες για ένα 3ο γκολ. Στο 73’ ο Μάσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως δεν κατάφερε να νικήσει και τον Βάτερμαν, ενώ στο 76’ ο γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ απόκρουσε το σουτ του Γιάννου.

Ο Αστέρας ήταν απόλυτος κυρίαρχος του ματς και το τελικό σφύριγμα του αγώνα τον βρήκε νικητή για πρώτη φορά στη φετινή φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αρκάδες πήραν την 5η τους νίκη στην Ευρώπη, έφτασαν τους 4 βαθμούς στον όμιλο και πλέον χρειάζονται νίκη την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της Σπάρτα Πράγας για να την προσπεράσουν στη βαθμολογία.

Η βαθμολογία:


1. Σάλκε 8 (10-3)

2. Σπάρτα Πράγας 6 (6-4)

3. Αστέρας 4 (4-7)

4. ΑΠΟΕΛ 3 (2-8)

26/11: Σπάρτα Πράγας- Αστέρας, Σάλκε - ΑΠΟΕΛ

10/12: Αστέρας - Σάλκε, ΑΠΟΕΛ - Σπάρτα Πράγας

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.