Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Πογιέτ

Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Πογιέτ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/10/2015 14:31
Στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θα δει το παιχνίδι της «Ένωσης» με την Ξάνθη και αύριο θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση Γκουστάβο Πογιέτ στην ΑΕΚ! Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρίσκεται στη χώρα μας από το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «Ένωσης».

Ο 48χρονος δεν έκανε δηλώσεις κατά την άφιξη του στο «Ελ. Βενιζέλος» και φυγαδεύτηκε από τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο πρώην τεχνικός της Σάντερλαντ θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά τον αγώνα της ομάδας με την Ξάνθη στο Κύπελλο και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Το βιογραφικό του:


Στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Πογιέτ
Ο Πογιέτ ξεκίνησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα τον Ιούλιο 2006, αναλαμβάνοντας ρόλο παίκτη-βοηθού προπονητή στην Σουίντον. Τρεις μήνες μετά μεταπήδησε στην Λιντς ως βοηθός προπονητή του πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Ντένις Γουάις. Τον Οκτώβριο του 2007 βρέθηκε στο προπονητικό τιμ της Τότεναμ και μάλιστα δούλεψε μαζί με τον νυν παίκτη του ΠΑΟΚ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος εκείνο το διάστημα αγωνίζονταν στους «πετεινούς».

Στην Τότεναμ έμεινε για ένα χρόνο, όπου πανηγύρισε τη κατάκτηση του Λιγκ Καπ (τεχνικός της ομάδας ήταν ο Χουάντε Ράμος), και τον Νοέμβριο του 2009 ανέλαβε την πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Μπράιτον, που τότε αγωνίζονταν στην 3η κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν, αφού τον επόμενο χρόνο κατέκτησε το πρωτάθλημα και οδήγησε τους «γλάρους» στη Τσάμπιονσιπ, κερδίζοντας και το βραβείο του προπονητή της χρονιάς.

Η διοίκηση έριξε αρκετά λεφτά για μεταγραφές και τη σεζόν 2012/13 ο Ουρουγουανός έφτασε μια «ανάσα» από το να οδηγήσει την Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα ημιτελικά των πλει-οφ από την Κρίσταλ Πάλας, την μισητή αντίπαλο της Μπράιτον! Αυτό ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι στους «γλάρους», αφού λίγες μέρες μετά, έμαθε για την απόλυση του σε ζωντανή μετάδοση, κατά τη διάρκεια εκπομπής του «BBC»!



Τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ και έγινε αυτόματα ο πρώτος Ουρουγουανός προπονητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Αντικατέστησε τον Πάολο Ντι Κάνιο και είχε στόχο να γλιτώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό κάτι που κατάφερε. Μάλιστα, οδήγησε τις «μαυρόγατες» μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, ενώ υποχρέωσε τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα με την Τσέλσι σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η επόμενη χρονιά δεν ήταν το ίδιο επιτυχημένη, αφού τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν άσχημα και τον Μάρτιο απολύθηκε, μετά από τη βαριά εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα (4-0). Το κλίμα γι’ αυτόν ήταν πολύ άσχημο αφού η διαμάχη του με τον κόσμο είχε σαν αποτέλεσμα το γήπεδο να αδειάζει από το ημίχρονο των αγώνων! Άφησε την ομάδα στην 17η θέση, ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.