Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Καλύτερη 3η η Τουρκία, «σπίτι» της η Ολλανδία

Προκριματικά Euro: Καλύτερη 3η η Τουρκία, «σπίτι» της η Ολλανδία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/10/2015 00:27
Χάρη σε γκολ του Σελτσούκ Ινάν στο 89’, η Τουρκία κέρδισε με 1-0 την Ισλανδία και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Euro ως καλύτερη τρίτη! Αποκλείστηκε η Ολλανδία, η οποία έχασε από την Τσεχία (3-2) στο Άμστερνταμ.

Το κόλπο γκρόσο των προκριματικών έκανε η Τουρκία! Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κέρδισε με 1-0 την Ισλανδία στο Ικόνιο και εξασφάλισε το εισιτήριο για τα τελικά του Euro ως καλύτερη 3η!

Οι Τούρκοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 77' λόγω αποβολής του Γκιοκχάν Τερέ, αλλά πήραν τη νίκη στο 89’ χάρη σε γκολ του Σελτσούκ Ινάν. Με τη νίκη, η Τουρκία έφτασε τους 18 βαθμούς και προκρίθηκε ως καλύτερη 3η, κλέβοντας την πρωτιά από την Ουγγαρία!

Αυτό έγινε διότι το Καζακστάν νίκησε με 1-0 στην Λετονία και τερμάτισε στην 5η θέση, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στον 1ο όμιλο. Συγκεκριμένα για τους Τούρκους στην ειδική βαθμολογία αφαιρέθηκαν τα ματς με την Λετονία (και επέστρεψαν αυτά με Καζακστάν αφού δεν τερμάτισε στην τελευταία θέση), με την οποία είχαν δύο ισοπαλίες.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ολλανδία ηττήθηκε με 3-2 από την Τσεχία στο Άμστερνταμ και τερμάτισε στην 4η θέση κάτι που σημαίνει ότι οι «οράνιε» δεν θα παίξουν σε Euro για πρώτη φορά μετά το 1984!

Καντεραμπέκ (24’), Σούραλ (35’) και Φαν Πέρσι με τρομερό αυτογκόλ (66’) έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων στους Τσέχους. Η Ολλανδία μείωσε σε 3-2 με Χούντελαρ (70’) και Φαν Πέρσι (83’), ωστόσο δεν μπόρεσε να αποφύγει ακόμα μια ήττα, την 5η σ’ αυτή την προκριματική φάση.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:


1. Τσεχία 22
2. Ισλανδία 20
3. Τουρκία 18
-------------------------
4. Ολλανδία 13
5. Καζακστάν 5
6. Λετονία 5


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.