Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε με τεσσάρα η Ισπανία, σε μπελάδες η Σλοβακία

Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε με τεσσάρα η Ισπανία, σε μπελάδες η Σλοβακία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/10/2015 23:49
Με πρωταγωνιστές τους Καθόρλα και Αλκάθερ (δύο γκολ), η Ισπανία κέρδισε με 4-0 το Λουξεμβούργο και «σφράγισε» το εισιτήριο για το Euro 2016. Χαμός για το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου, αφού η Σλοβακία έχασε από την Λευκορωσία (1-0) και η Ουκρανία την έπιασε στην 2η θέση!

Την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 εξασφάλισε η Ισπανία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 4-0 του Λουξεμβούργου και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα τελικά της Γαλλίας, όπου καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ήταν οι Καθόρλα και Πάκο Αλκάθερ. Ο μέσος της Άρσεναλ άνοιξε το σκορ στο 41’ με κοντινό πλασέ και ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 85’ με ωραίο σουτ από το όριο της περιοχής.

Τα άλλα δυο γκολ για τους Ισπανούς πέτυχε ο Πάκο Αλκάθερ, φτάνοντας τα έξι γκολ σε εννέα παιχνίδια με το εθνόσημο. Ο επιθετικός της Βαλένθια «έγραψε» το 2-0 στο 67’ με ωραίο πλασέ και ο ίδιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 80’, σκοράροντας σε κενή εστία, σε φάση που ξεκίνησε από τρομερή μπαλιά του Νολίτο προς τον Άλμπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τα 150 ευρωπαϊκά παιχνίδια (προκριματικά και τελική φάση), ενώ θα παίξει σε 12η σερί μεγάλη διοργάνωση.

Στα άσχημα της βραδιάς οι τραυματισμοί των Σίλβα και Μοράτα, οι οποίοι αποχώρησαν στο πρώτο μέρος. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, ο δεύτερος κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους τέσσερις μήνες!

Ήττα-σοκ για Σλοβακία, ελπίζει η Ουκρανία


Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε με τεσσάρα η Ισπανία, σε μπελάδες η Σλοβακία
Την ευκαιρία να «σφραγίσει» την πρόκριση για την τελική φάση έχασε η Σλοβακία. Η ομάδα του Κόζακ γνώρισε ήττα-σοκ με 1-0 από την Λευκορωσία στη Ζίλινα και επέτρεψε στην Ουκρανία να την πιάσει στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι Σλοβάκοι ήταν αγχωμένοι και στο 34’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ από κεφαλιά του Ντράχουν. Η Λευκορωσία έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα στο 65’ λόγω αποβολής του Μαρτίνοβιτς, όμως κράτησε το μηδέν και πήρε τη νίκη γοήτρου χάρη στις αποκρούσεις του Γκορμπούνοφ.

Ο γκολκίπερ του Ατρόμητου είπε «όχι» σε σουτ του Βάις στο 59’, ενώ στο 86’ γλίτωσε το αυτογκόλ του Γκολιάκοφ. Στο 90+4’ ο Γκορμπούνοφ πραγματοποίησε νέα απόκρουση με το πόδι σε σουτ του Νέμεθ, ενώ νωρίτερα (67’) ο Κούτσκα είχε δοκάρι για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Βασικός ξεκίνησε στο ματς ο Μακ του ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 30’ είχε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έβγαλαν στη γραμμή το σουτ. Αντίθετα, από τον πάγκο είδε το ματς ο Σάμπο.

Στο άλλο παιχνίδι, η Ουκρανία κέρδισε με 2-0 στα Σκόπια (59’ πεν. Σελεζνιόβ, 87' Κράβετς) και έπιασε την Σλοβακία στην 2η θέση της βαθμολογίας, όμως υστερεί στην ισοβαθμία.

Την τελευταία αγωνιστική οι Ουκρανοί υποδέχονται την αδιάφορη Ισπανία και θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από την Σλοβακία, η οποία θα παίξει στο Λουξεμβούργο. Βέβαια, η Ουκρανία μπορεί να ελπίζει και στην απευθείας πρόκριση μέσω του καλύτερου τρίτου.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Ισπανία 24
2. Σλοβακία 19
3. Ουκρανία 19
4. Λευκορωσία 10
5. Λουξεμβούργο 4
6. Σκόπια 3

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.