Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα στην Τούμπα

Σούπερ Λιγκ: Το έφερε… τούμπα στην Τούμπα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/9/2015 22:35
Η ΑΕΚ προηγήθηκε μέσα στην Τούμπα με τον Αραβίδη (47’), ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή (2-1) με Ροντρίγκες (64’) και Κλάους (84’ πεν.) και πανηγύρισε την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Φωνάζουν για πέναλτι στον Σιμόες οι «κιτρινόμαυροι».

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη με 2-1 στην Τούμπα, υποχρεώνοντας την «Ένωση» στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Η «Ένωση» γλίτωσε το γκολ στο πρώτο μέρος και στο ξεκίνημα της επανάληψης κατάφερε να προηγηθεί με τον Αραβίδη (47’), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Όλσεν. Ο ΠΑΟΚ δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ροντρίγκες (64’) και είκοσι λεπτά μετά ολοκλήρωσε την ανατροπή με εύστοχο πέναλτι του Κλάους.

Στο 78’ η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χτύπημα του Κάτσε στον Σιμόες, ενώ στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με το βαθμό, όμως ο Όλσεν κράτησε το 2-1, παίρνοντας το… αίμα του πίσω για το λάθος στο πρώτο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και σπατάλησε αρκετές σημαντικές στιγμές για να πάρει το προβάδισμα. Στο 21’ ο Μακ κατάφερε να περάσει από τρεις παίκτες, όμως την ώρα του σουτ μπήκε στη φάση ο Ροντρίγκες και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Κλάους ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 29’ ο Μπαρόχα απόκρουσε στη γωνία του το σουτ του δραστήριου Ροντρίγκες.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ και στις καθυστερήσεις έχασαν μοναδική ευκαιρία, όταν ο Μακ βρέθηκε απέναντι στον Μπαρόχα, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Βενεζουελάνος κατάφερε να αποκρούσει. Η ΑΕΚ γλίτωσε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα της επανάληψης κατάφερε να σκοράρει, χάρη σε… δώρο του Όλσεν. Στο 47’, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Βάργκας, ο Σουηδός γκολκίπερ έκανε κακή έξοδο και ο Αραβίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Το γκολ δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μπορούσε να απαντήσει στο 50’ έχοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη. Ο Ροντρίγκες έβγαλε σέντρα από τα αριστερά για τον αφύλαχτο Αθανασιάδη, όμως η μπάλα χτύπησε στον ώμο του και κατέληξε άουτ.

Ο Τούντορ έριξε στο ματς τους Κάτσε και Μπερμπάτοφ και στο 64’ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ροντρίγκες. Μετά από σουτ του Μακ, η μπάλα κόντραρε στον Κολοβέτσιο και έφτασε στον αμαρκάριστο Ροντρίγκες, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να «γράψει» το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα δεύτερο γκολ, όμως στο 78’ η ΑΕΚ μπορεί να φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι, σε χτύπημα του Κάτσε στον Σιμόες στην περιοχή των γηπεδούχων. Ο Σιδηρόπουλος συνέχισε το παιχνίδι και στο 84’ έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ ύστερα από ανατροπή του Τζιόλη από τον Σοιλέδη. Ο Κλάους ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το 2-1 από την άσπρη βούλα, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο και πίεσε ασφυχτικά τους γηπεδούχους, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 90’ ο Όλσεν απόκρουσε με το πόδι το σουτ του Γκάλο, ενώ στο 90+1’ ο Τζιόλης παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η τελευταία μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 90+5’, με τον Μάνταλο να πιάνει την κεφαλιά και τον Όλσεν να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση, κρατώντας το 2-1.

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Σάμπο (Κάτσε 46΄), Τζιόλης, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (Μπερμπάτοφ 59΄), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (Μαλεζάς 88΄)

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Ανάκογλου (Πλατέλλας 76΄), Βάργκας (Μπαρμπόσα 56΄), Μπουονανότε (Μάνταλος 67΄), Αραβίδης

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.