Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εκτός έδρας γκολ μετά από 14 χρόνια για το Σαν Μαρίνο! (video)

Εκτός έδρας γκολ μετά από 14 χρόνια για το Σαν Μαρίνο! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/9/2015 01:41
Το πρώτο της εκτός έδρας γκολ μετά από 14 χρόνια πέτυχε η Εθνική ομάδα του Σαν Μαρίνο, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από την Λιθουανία στο Βίλνιους, χάνοντας μια «χρυσή» ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο της βαθμό σε προκριματική φάση μετά το 2001.

Ιστορία έγραψε ο Ματέο Βιταϊόλι, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης του Σαν Μαρίνο, που πετυχαίνει εκτός έδρας γκολ με το εθνόσημο μετά από 14 ολόκληρα χρόνια!

Το ιστορικό αυτό γκολ για τους ερασιτέχνες του Σαν Μαρίνο ήρθε στο 55ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ (!) στο παιχνίδι με την Λιθουανία στο Βίλνιους και φυσικά πανηγυρίστηκε σαν νικητήριο από τους φιλοξενούμενους.

Το Σαν Μαρίνο δεν είχε καταφέρει να σκοράρει μακριά από την έδρα του για 12 ολόκληρα χρόνια (2-2 σε φιλικό με το Λιχτενστάιν), ενώ το γκολ αυτό ήταν το πρώτο σε εκτός έδρας επίσημο ματς μετά από 14 χρόνια (από το 2001, κόντρα στη Λετονία).

Μάλιστα, η «Σερενίσιμα» «άγγιξε» το βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο ηττήθηκε με 2-1 από τους Λιθουανούς χάρη στο γκολ του Σπάλβις στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εφόσον έπαιρνε το «Χ», το Σαν Μαρίνο θα πανηγύριζε τον πρώτο του βαθμό σε προκριματική φάση από το ματς με την Λετονία (1-1) το 2001. Η προηγούμενη και μοναδική φορά που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο, ήταν στο 0-0 με τους Τούρκους τον Μάρτιο του 1993, για τα προκριματικά του Μουντιάλ των ΗΠΑ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.