Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Έφυγε» ο δράσης του «Μαρακανάζο», ανήμερα της επετείου του ιστορικού αγώνα!

«Έφυγε» ο δράσης του «Μαρακανάζο», ανήμερα της επετείου του ιστορικού αγώνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/7/2015 22:03
Ο Αλσίδες Γκίτζια, ο ποδοσφαιριστής ο οποίος «σφράγισε» το δεύτερο Μουντιάλ της Ουρουγουάης στο «σπίτι» της Βραζιλίας το 1950, έφυγε από τη ζωή ανήμερα της συμπλήρωσης 65 ετών από το γκολ που «σκότωσε» μια ολόκληρη χώρα!

Στις 16 Ιουλίου του 1950 ο Γκίτζια κατάφερε να γράψει τ’ όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ της Ουρουγουάης επί της Βραζιλίας στο «Μαρακανά».

Στις 16 Ιουλίου του 2015, σε ηλικία 88 ετών ο παλαίμαχος επιθετικός της Ουρουγουάης άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της συμπλήρωσης 65 ετών από εκείνο το παιχνίδι, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως «Μαρακανάζο».

«Έφυγε» ο δράσης του «Μαρακανάζο», ανήμερα της επετείου του ιστορικού αγώνα!
Οι Βραζιλιάνοι ήταν απόλυτα σίγουροι για την κατάκτηση του τροπαίου, αφού τους αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία για να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές (δεν υπήρχαν αγώνες νοκ-άουτ). Ενδεικτικό ότι το πρωτοσέλιδο της «Gazeta Esportiva» έγραφε: «Αύριο νικάμε την Ουρουγουάη», ενώ η «Mundo είχε λεζάντα: «Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές».

Η Βραζιλία πλήρωσε την αλαζονεία της και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο «Μαρακανά». Ο Γκίτζια πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τη «σελέστε» «παγώνοντας» 200.000 Βραζιλιάνους που βρέθηκαν στο γήπεδο. «Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν κάνει το Μαρακανά να σωπάσει. Ο Πάπας, ο Φρανκ Σινάτρα και εγώ» είχε πει για το γκολ του ο Γκίτζια!

Το γκολ του Ουρουγουανού έφερε μια σειρά τραγικών επιπτώσεων, αφού δεκάδες άτομα σε όλη τη χώρα αυτοκτόνησαν μην μπορώντας να αντέξουν τον πόνο της ήττας!

Παρότι ο Γκίτζια έπνιξε μια ολόκληρη χώρα σε θλίψη, η Βραζιλιάνικη ομοσπονδία τον τίμησε τον Δεκέμβριο του 2009 σε εκδήλωση που έγινε στο «Μαρακανά». Ο Ουρουγουανός γνώρισε την αποθέωση και μάλιστα άφησε τα ίχνη των ποδιών του στο «Walk Of Fame» του σταδίου.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.