Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε αλλά ελπίζει ο ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε αλλά ελπίζει ο ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/7/2015 22:57
Ζωντανός για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε ανέτοιμος και ηττήθηκε με 2-1 από την Λοκομοτίβα στο Ζάγκρεμπ, ωστόσο ελπίζει στην πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Μακ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!

Το γκολ Ρόμπερτ Μακ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από μια καθαρή ήττα με 2-0 στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Λοκομοτίβα και πλέον ο «δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή του 2-1 στη ρεβάνς της Τούμπας.

Η ομάδα του Τούντορ παρουσιάστηκε ανέτοιμη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της, εμφανίζοντας προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, ωστόσο με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να ελπίζει σε ανατροπή και πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση.

Οι Θεσσαλονικείς πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δέχτηκαν δύο γκολ από τους Κόλαρ (30’) και Αντριάσεβιτς (45+1’). Προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, όμως οι προσπάθειες τους δεν ήταν εύστοχες και η Λοκομοτίβα έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ που θα έβαζε… ταφόπλακα στις ελπίδες του ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να μείνει ζωντανός χάρη στο γκολ του Μακ στην εκπνοή και καλείται πλέον να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας για να αποφύγει το σενάριο να μείνει εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: Έχασε αλλά ελπίζει ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6ο λεπτό με σέντρα σουτ του Μακ, η οποία κατέληξε στο δοκάρι των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Τούντορ αναζητούσαν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού, όμως πλήρωσαν την αστοχία τους.

Στο 15’ ο Πέλκας έκανε ωραίο γύρισμα, όμως ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Δύο λεπτά μετά ο Ζελένικα πρόλαβε τον Μακ, διώχνοντας εγκαίρως τη μπάλα και στο 22’ οι δύο παίκτες ήρθαν αντιμέτωποι σε τετ-α-τετ, με τον γκολκίπερ της Λοκομοτίβα να βγαίνει ξανά νικητής.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έλεγχε πλήρως το παιχνίδι, ωστόσο στο 30’ βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Η άμυνα του ΠΑΟΚ βρέθηκε ανοργάνωτη και ο Κόλαρ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να απαντήσουν στο 36’ όταν ο Κίτσιου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζελένικα, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο. Η Λοκομοτίβα είχε καλή στιγμή στο 40’ με τον Μάριτς και κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αντριάσεβιτς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο Τούντορ διατήρησε το ίδιο σχήμα και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στην επίθεση, ψάχνοντας το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν την Λοκομοτίβα και στο 55’ «άγγιξαν» το 2-1, όμως τα σουτ των Σαλπιγγίδη και Κίτσου εξουδετερώθηκαν από τον Ζελένικα και τους αμυντικούς.

Ένα λεπτό μετά ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζαβέλλα, όμως ο Πρένγκα έσωσε την ομάδα του. Στο 71’ ο Αλβανός αμυντικός σταμάτησε σωτήρια τον Μακ, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολή ενώ στο 74’ ο Κάτσε επιχείρησε το σουτ, όμως αυτό ήταν πολύ κακό.

Η Λοκομοτίβα άντεξε την πίεση και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη-πρόκριση. Στο 75’ ο Όλσεν πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στο πλασέ του Μπεγκόνια και ένα λεπτό μετά ο Μίσιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει εκτός εστίας.

Η κούραση έκανε την εμφάνιση της στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ και όλα έδειχναν πως το 2-0 θα έμενε μέχρι το φινάλε. Ωστόσο, ο Μακ έδωσε το… φιλί της ζωής στην ομάδα, σκοράροντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-1. Μετά από όμορφη κάθετη μπαλιά του Μυστακίδη, ο Σλοβάκος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζελένικα και κατάφερε να βρει δίχτυα, δίνοντας ελπίδες πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.

Λοκομοτίβα: Ζελένικα, Μπαρτόλετς, Μρτσέλα, Πρέγκλα, Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73’ Μίσιτς), Κόλαρ (65’ Ντολεζάλ)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτρο, Κίτσιου, Σκόνδρας (79’ Ρατς), Κάτσε, Τζιόλης (61’ Μαντούρο), Μακ, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68’ Μυστακίδης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.