Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Νέων

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Νέων

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/6/2015 19:15
Τις Γαλλία, Ουκρανία και Αυστρία θα αντιμετωπίσει η Εθνική Νέων στην τελική φάση του EURO U19 που διεξάγεται τον Ιούλιο σε Κατερίνη, Λάρισα και Βέροια.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του EURO U19 που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα το διάστημα 6-19 Ιουλίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Γαλλία, Ουκρανία και Αυστρία και στοχεύσει στην κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων ώστε να προκριθεί στα ημιτελικά του θεσμού.

Η Εθνική Νέων θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στις 6 Ιουλίου απέναντι στην Ουκρανία, σε παιχνίδι που θα γίνει στην Βέροια. Τρεις μέρες μετά (9/7) θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Αυστρία σε αγώνα που θα γίνει στη Λάρισα, ενώ στις 12 Ιουλίου θα παίξει απέναντι στη Γαλλία σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Κατερίνη

Στο τουρνουά συμμετέχουν μόλις 8 ομάδες, με την κάτοχο του τροπαίου Γερμανία να συμμετέχει στο δεύτερο όμιλο-φωτιά μαζί με Ισπανία, Ολλανδία και Ρωσία. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν σε Κατερίνη και Λάρισα στις 16/7 και ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 19/7 στο γήπεδο της Κατερίνης.

Η Εθνική Νέων μετράει πέντε παρουσίες στο τουρνουά, έχοντας φτάσει δύο φορές μέχρι τον τελικό. Το 2007 ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία χάρη σε γκολ του Παρέχο, ενώ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στον τελικό του 2012, όπου οι «φούριας ρόχας» πήραν νέα νίκη με 1-0, αυτή τη φορά χάρη σε τέρμα του Χεσέ.

Γκούμας: «Ευνοϊκή η κλήρωση»


Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Νέων
Πιο ευνοϊκή, συγκριτικά και με τις ομάδες που κληρώθηκαν στο 2ο όμιλο, χαρακτήρισε την κλήρωση της Εθνικής U19 ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Γκούμαςη:

«Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα τελικά του EURO 2015 είναι πάρα πολύ καλές και το επίπεδο είναι υψηλό. Θεωρώ ότι η κλήρωση, συγκριτικά και με τις ομάδες που κληρώθηκαν στο 2ο όμιλο, είναι ευνοϊκή, αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Η δουλειά, σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, δεν είναι εύκολη για καμία από τις ομάδες. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και εμείς, για να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε κάνει μια επιτυχημένη πορεία, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να είμαστε αξιόμαχοι σε κάθε αγώνα και να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας.

Οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή και ότι δε μας χαρίστηκε επειδή η Ελλάδα διοργανώνει το τουρνουά
»


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.