Την Τετάρτη η απόφαση για την ΕΠΟ

Την Τετάρτη η απόφαση για την ΕΠΟ


Εκδικάστηκε την Τρίτη (9/6) η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας για έκπτωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Την Τετάρτη η απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας, με την οποία ζητεί την έκπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Παρέμβαση υπέρ της Ομοσπονδίας έκαναν 41 ενώσεις, καθώς επίσης τρεις ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης (10/6) και εφόσον η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή, τότε υπάρχει κίνδυνος να επιβληθεί διεθνής αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της FIFA, σε περίπτωση που κάποια διοίκηση έχει προκύψει με δικαστική απόφαση και παρέμβαση εκτός Ομοσπονδίας, η Ποδοσφαιρική αυτή Ομοσπονδία τίθεται αυτόματα εκτός διεθνών διοργανώσεων.

O νομικός εκπρόσωπος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Γιώργος Παναγόπουλος, δήλωσε ότι ο κίνδυνος αποκλεισμού δεν υφίσταται από το δικαστήριο, αλλά από τις ποινικές εμπλοκές των ομάδων:

«Για το ενδεχόμενο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων, σε περίπτωση που πέσει η διοίκηση, είναι η γνωστή καραμέλα. Συνελήφθησαν 11 μέλη της ΦΙΦΑ. Από ποια θα αποκλειστούμε; Ο Μπλάτερ υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο μας έδωσε το δικαίωμα να έρθουμε εδώ. Ο κίνδυνος αποκλεισμού δεν υφίσταται από το δικαστήριο, αλλά από τις ποινικές εμπλοκές των ομάδων».

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θόδωρος Γιαννίκος, τόνισε: «Υπάρχει τεράστιο διακύβευμα για το ποδόσφαιρο με την πιθανή αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ. Η αποβολή των ελληνικών ομάδων και της ΕΠΟ θα είναι άμεση. Οι ομάδες θα αντικατασταθούν και δεν θα μπορούμε να παίξουμε. Η ζημιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι 50.000.000 εκατ. ευρώ. Να λύσουν τις διαφορές τους στα καταστατικά τους όργανα».

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρεία:

    Εγγραφή νέου χρήστη - Επιλέξτε όνομα χρήστη (username)    Εγγραφή