Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ!

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/6/2015 20:00
Την παραίτηση του από την προεδρία της FIFA υπέβαλλε ο Σεπ Μπλάτερ, λίγες μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Έκτακτο συμβούλιο για την εκλογή νέου προέδρου.

Κι όμως! Ο Σεπ Μπλάτερ πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της FIFA λίγες μόλις ημέρες μετά τη νίκη του στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Την περασμένη Παρασκευή ο 79χρονος είχε καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές της FIFA για 5η φορά, παρά τo σκάνδαλο διαφθοράς στη FIFA που έφερε συλλήψεις ανθρώπων της. Ωστόσο, η κριτική και οι αντιδράσεις στο πρόσωπο του ήταν έντονες, κάτι που τον οδήγησε στην παραίτηση.

«Καλώ έκτακτο συνέδριο προκειμένου να γίνει η εκλογή του αντικαταστάτη μου. Παρότι πήρα πρόσφατα το χρίσμα στις εκλογές, φαίνεται πως δεν με στηρίζουν όλοι στον κόσμο. Έτσι, πήρα την απόφαση να καλέσω έκτακτο συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος» δήλωσε ο Μπλάτερ και πρόσθεσε:

«Σκέφτηκα τι ρόλο έχει παίξει η περίοδός μου στην προεδρεία και τα 40 χρόνια που είμαι στην Ομοσπονδία. Αγαπώ και εκτιμώ την FIFA όσο τίποτα, άλλα θέλω μόνο το καλύτερο για το ποδόσφαιρο και την Ομοσπονδία. Το επόμενο προγραμματισμένο συνέδριο είναι στις 13 Μαΐου στο Μεξικό και εάν περιμένουμε μέχρι τότε, θα δημιουργήσουμε άσκοπες καθυστερήσεις. Θα ζητήσω από τη διοργανώτρια εκτελεστική επιτροπή να οργανώσει έκτακτο συνέδριο για να εκλεχθεί ο διάδοχος μου.

Αυτό θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA και θα πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος για τους υποψηφίους ώστε να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και την καμπάνια τους. Δεν θα μείνω. Είμαι τώρα ελεύθερος από εκλογικούς περιορισμούς. Θα είμαι σε θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές δεν είναι επαρκείς.

Χρειαζόμαστε περιορισμούς σε θητείες και θέματα γραφειοκρατίας. Χρειαζόμαστε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Το μέγεθος της Εκτελεστικής Επιτροπής πρέπει να μειωθεί και τα μέλη της θα πρέπει να εκλέγονται στο συνέδριο της FIFA. Πάλεψα γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου, όπως όλοι ξέρετε, συνάντησαν αντίσταση. Αυτή τη φορά θα το πετύχω! Ενδιαφέρομαι για το συμφέρον της FIFA. Γι' αυτό πήρα αυτή την απόφαση»
».

Οι επόμενες εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στον Δεκέμβριο 2015 και στον Μάρτιο 2016, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.