Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Γαλλίας: Τα σήκωσε… όλα και έγραψε ιστορία η Παρί (video)

Κύπελλο Γαλλίας: Τα σήκωσε… όλα και έγραψε ιστορία η Παρί (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2015 01:45
Με γκολ του Καβάνι, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 1-0 την Οσέρ στον τελικό του Κυπέλλου και έγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που κατακτά και τους τρεις εγχώριους τίτλους.

Μετά το πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ, η Παρί Σεν Ζερμέν σήκωσε και το Κύπελλο Γαλλίας! Οι «πρωτευουσιάνοι» επικράτησαν με 1-0 της Οσέρ στον τελικό του «Σταντ Ντε Φρανς» και έγιναν η πρώτη γαλλική ομάδα που κάνει το εγχώριο «τρεμπλ». Μάλιστα η ομάδα του Λοράν Μπλαν έκανε το 4x4 αφού στην αρχή της σεζόν κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Η Παρί είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Οσέρ. Στο 32’ ο γκολκίπερ Λεόν πρόλαβε τον Ιμπραίμοβιτς πριν αυτός εκτελέσει και τέσσερα λεπτά μετά είπε νέο «όχι» σε κεφαλιά του Σουηδού φορ.

Στο 40’ ο Τιάγκο τράνταξε το δοκάρι της Οσέρ με δυνατό σουτ, ενώ στο 54’ ο Λεόν δήλωσε ξανά «παρών», μπλοκάροντας τη μπάλα σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Καβάνι. Ωστόσο ο Ουγουγουανός πήρε το… αίμα του πίσω στο 64’, σκοράροντας με δυνατή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βαν Ντερ Βίλ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια και για 9η στην ιστορία της. Οι Παριζιάνοι κατέκτησαν έτσι και τα τρία εγχώρια τρόπαια της σεζόν, γράφοντας ιστορία.

Εκτός από τον τίτλο, η Οσέρ έχασε την ευκαιρία να βγει στην Ευρώπη και έτσι η Μαρσέιγ εξασφάλισε εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, η Μπορντό θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους μέσω των προκριματικών.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.