Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σέριε Α: Θρίαμβος για Ρόμα στο ντέρμπι, σε περιπέτειες η Λάτσιο (video)

Σέριε Α: Θρίαμβος για Ρόμα στο ντέρμπι, σε περιπέτειες η Λάτσιο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/5/2015 22:37
Η Ρόμα νίκησε με 2-1 την Λάτσιο στο «Ολίμπικο», εξασφάλισε θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έστειλε τους «λατσιάλι» σε παιχνίδι-τελικό για την 3η θέση απέναντι στην Νάπολι. Ιτούρμπε (73’) και Εμπιουά (85’) τα γκολ, ισοφάρισε στο 81’ ο Τζόρτζεβιτς.

Θέση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» νίκησαν με 2-1 την Λάτσιο στο «Derby della Capitale» και «σφράγισαν» την 2η θέση της Σέριε Α.

Η γηπεδούχος Λάτσιο ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο 3ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, με τον Ντε Σάνκτις να αποκρούει το σουτ του Καντρέβα. Δύο λεπτά μετά, ύστερα από λάθος του Τοροσίδη, ο Καντρέβα έκανε τη σέντρα, όμως ο Κλόζε δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι.

Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Σκληρά φάουλ, κίτρινες και συχνές διακοπές «έκοψαν» το ρυθμό, με την Ρόμα να απειλεί για πρώτη φορά στο 28’ με ένα σουτ του Φλορέντσι, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Λάτσιο απείλησε πρώτη με σουτ του Μπαστά (48’) το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Ρόμα κατάφερε να ισορροπήσει και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 70’ με κοντινό σουτ του Ιμπάρμπο. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, καθώς στο 73’ ο Ιτούρμπε «έγραψε» το 1-0 από κοντά, μετά από γύρισμα του Κολομβιανού.

Η Λάτσιο κατάφερε να απαντήσει στο 81’ με κοντινή κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς, ο οποίος σκόραρε από κοντά, έπειτα από ασίστ του Κλόζε. Ωστόσο η Ρόμα πέτυχε δεύτερο γκολ στο 85’, το οποίο έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, ο Γιανγκά-Εμπιουά έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Με τη νίκη, η Ρόμα εξασφάλισε την 2η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ αντίθετα, η Λάτσιο κινδυνεύει να μείνει εκτός τριάδας! Την τελευταία αγωνιστική, η Νάπολι υποδέχεται τους «λατσιάλι» σε παιχνίδι-τελικό για την 3η θέση που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε όλο το παιχνίδι αγωνίστηκαν οι τρεις Έλληνες, Χολέμπας, Τοροσίδης και Μανωλάς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.